Reklama

Reklama

Okouzlující historie spodního prádla aneb Sláva punčocháčům

(TV film)
  • Francie L'histoire glamour de DIM (více)
Francie, 2016, 52 min

Režie:

Eric Bitoun

Obsahy(1)

V šedesátých letech ovlivnila celou generaci mladých žen nejen typická hudba, ale také nově nahlížená ženská krása a energie. A k tomu patřily novinky v oblékání... Moderní punčochové kalhoty poznamenaly celou tuhle dobu. Ženy v té době začínaly objevovat potěšení z oblékání, radost ze života, jaké do té doby nepoznaly. Díky punčocháčům se ženy začaly cítit pohodlně a přesto půvabně a elegantně. Nový trend přinesl revoluční změnu v oblékání žen, ale také první snahy výrobců se zviditelnit a dosáhnout velké dostupnosti svých výrobků. Vlastně se zrodila první reklama v této oblasti. Snímek je proto také portrétem Bernarda Gibersteina, který první firmu na výrobu punčoch a punčochových kalhot založil. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

PKD 

všechny recenze uživatele

Klidně by to mohlo býti na 4*,pokud bych hodinu nemusel sledovati zvrácenou představu frantíků o představě ženské nožky. Páč...to co jsem viděl,byly jen korby z Dachau a ne ženy,či dívky. Hmmmm,zřejmě dle něčích (ničím nepodložených) zvrácených názorů,se punčochy (jakékoli) hodí jen na vychrtlé ženštiny. Omyl!!!!!! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale nějak jsem se při sledování nudil. Zvlášť prvních dvacet minut se pocitově vleklo. Jako když listuji ženským časopisem a nemám se za co zachytil. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Jeden můj známý prohlásil, že ten, kdo vymyslel punčocháče, by si zasloužil postavit ke zdi před nastoupenou popravčí četu. Můj postoj k dané problematice sice není tak vyhraněně militantní, přesto musím souhlasit, že z hlediska erotické přitažlivosti a vůbec ženskosti to byl rozhodně krok nesprávným směrem. Prostě punčochy, ať už se samonosným lemem, anebo ještě lépe s podvazkovým pásem, jsou nepřekonatelné... Ale to jen tak na okraj. Dokument není zas tak vyloženě o tomhle dilematu - jeho téma vystihuje český distribuční název tentokrát výjimečně přesněji než originál. A to se povedlo uchopit na velmi dobré úrovni. -------- V titulcích filmu uvedeno: režie Éric Bitoun. ()

BLStryker 

všechny recenze uživatele

Chápu, že kdyby se dokument jmenoval Okouzlující příběh DIM tak by se na něj v Čechách těžko někdo díval, protože by nevěděl co nebo kdo to ten DIM je :-) ...ale je to opravdu z velké části spíš dokument o historii "punčoškové" firmy DIM (Dimanche). Osobně bych ubral na povídání a naopak přidal víc záběrů na ty punčocháče, protože jsem se mírně nudil. Že to jde udělat jinak a přitažlivěji, ukazuje např. tato krátká retrospektiva o italské firmě Golden Lady. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Francouzský dokument o historii spodního prádla ve 20. století, které mi přišlo jako zástěrka pro historii výrobce punčoch DIM, čili to nakonec celkově vyzní jako jakési promo zabalené do dokumentu, čemuž dělá tečku poslední doslov, že společnost DIM byla prodána jakési americké společnosti ... Slabší tři hvězdy za info, že první minisukně se začali vyrábět v roce 1965. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama