Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Bohatým předměstím Stockholmu otřese tragédie, která se odehrála ve škole. Z vraždy je obžalována zdánlivě vyrovnaná studentka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve škole se začalo střílet, na zemi v krvi leží jedna studentka, během chvíle přijedou policejní složky včetně záchranářů, nikdo neví co se stalo, všude okolo mrtvé. Po ohledání místa činu je studentka ve vazbě a obžalovaná z několika závažných činu, hrozí jí desítky let za mřížemi. Nevíme co se stalo, ani proč, jen víme, že tam zůstala jedna zdrcená mladá holka. A tak začíná pouť plná soudních líčení, získávání důkazů a odhalování záhadné střelnice ze školy, vzpomínky na život studentky, seznamování s postavami a získávání souvislostí s tím spojené. Každým dílem zjišťujeme fakta a vidíme, co se vlastně stalo, proč a co tomu předcházelo. Od začátku až do parádního finále. Tohle je další luxusní počin, který sledujete se zadrženým dechem s místy mrazivými a emočně drtivými momenty. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Severské národy mě neustále nepřestávají překvapovat. Jak je možné, že jim natáčení kriminálních dramata jde tak dobře od ruky? Tekutý písek je velice kvalitní drama, které překvapí svou mimořádně pochmurnou atmosférou, povedenými hereckými výkony a především velmi silným námětem. Od začátku se mi líbila ukázková gradace děje, mrazivé napětí a postupné odkrývání minulosti, jednotlivé epizody tak mají spád a ani na chvíli nenudí. Počet epizod je dle mého názoru tak akorát, postupné rozkrývání událostí působí poutavě, příběh mladé Maji je rovněž natočen docela přesvědčivě. Celá minisérie krásně poukazuje na složitost lidských vztahů, citovou závislost, sílu médií a okrajově nahlodává migrační problematiku, se kterou se v současnosti Švédsko potýká. Já jsem spokojený, Švédi opět dokázali, že dokážou natočit kvalitní drama, plné překvapení a nečekaných situací. 8/10. ()

Reklama

pirulka 

všechny recenze uživatele

Bavila ma atmosféra seriálu- zbohatlickí teenageri a ich svet v znamení divokých párty, dovoleniek na jachtách, zaujímavých aktivít a užívaní si života, ktoré potom odhalí aj tienistú stránku toho všetkého..a že vlastne všetko čo sa zdá na pohľad dokonalé vám šťastie neprinesie a nesie sa to ruka v ruke s nezáujmom blízkych, citovým chladom a so vzťahmi, ktoré vlastne neexistujú..plus (mám rada všetko európske a hlavne škandinávske), páčili sa mi flashbacky, výber hercov aj spôsob spracovania- divák je tak nejak prirodzene "lapený" dejom, a s každou epizódou dychtivo čaká na rozuzlenie. A to keď prišlo, tak spolu s ním prišla aj troška sklamania (preto tá hviezdička dole), akoby som čakala niečo prepracovanejšie a s väčšou pointou či nápadom. Záverečná "pravdu odkrývajúca" scéna trvala "5 sekúnd" a bolo...a o tom výslednom rozsudku by sa dalo tiež celkom slušne polemizovať! ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tekutý písek má silný námět, ale mně zkrátka v tomto počinu nesedlo dost věcí a tak jsem se jednak místy celkem nudila a druhák jsem se fakt těšila, až to dokoukám (chtěla jsem fakt vědět, jak to bylo). Poslední dvě epizody jsem chvilkami trochu posouvala děj dopředu, ale na to, že jsem myslela, že to proklikám celý, to nakonec nebylo tak hrozný. Rozhodně to není můj šálek čaje - teď myslím tématem a pustila jsem si to kvůli účasti Felixe Sandmana, který mě moc bavil v Na Vánoce u našich... nebo tak nějak se to jmenovalo. Ale ty brďo... tady to byl takovej labil, že si nejspíš ty Vánoce budu muset pustit znovu, abych z něj zase udělala sympaťáka. :D Doufám, že se mi to ještě podaří!! Jinak bych uvítala víc severské atmosféry a rychlejší tempo vyprávění. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Maja: „Pracoval ste na pohřbech?“ Kňaz: „Ano, pracoval.“ Maja: „Je to těžké?“ Kňaz: „Někdy ano. Někdy je to krásné. Koneckonců, sme lidé. Musíme truchlit. Je na nich něco krásného, téměř osvobozujícího.“ Nebyť posledných dvoch dielov, táto miniséria by odo mňa dostala len tri body. V čom bol problém? Vo mne... Po desiatich minútach som zistila, že pozerám na seriál, ktorého knižnú predlohu som čítala asi pred rokom. V pamäti vám zostanú pocity, ktorá vyprodukovala vaša fantázia. A tie sa nezhodovali s poňatím švédskych tvorcov. Možno zo všetkých postáv mi najviac prekážala Maja (podľa knihy som si pamätala jej počínanie logickejšie a menej zmätené), okrem toho jej vrúcnemu vzťahu s malou sestrou tu nebolo dané dostatok priestoru. Postoj jej rodičov ma vo filmovej podobe rozčuľoval a zarážal. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první švédský seriál v produkci Netflixu. (KGBelik)
  • V čase 20:50 si můžeme všimnout, že matka Maji (Hanna Ardéhn) má u soudu spletený culík do drdolu, nicméně když je za chvilku přestávka soudu a matka odchází – v čase 19:41 – tak si můžeme všimnout, že má sice culík, ale ne spletený do drdolu, ale rozpuštěný. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama