Reklama

Reklama

Tanzanie, ze Zanzibaru do Kilwy

(TV film)
  • Francie Tanzanie de Zanzibar à Kilwa (více)
Francie, 2017, 52 min

Režie:

Eric Bacos

Obsahy(1)

Úchvatná atmosféra, poutavá historie a všeobjímající příroda na jihovýchodě Afriky... Pro mnoho lidí je Tanzanie především zemí s nádhernými zvířecími parky. Její pobřeží přitom skrývá dosud málo známé kouzelné kouty a místa, v nichž lze číst jako v učebnici dějepisu. Abychom objevili všechny přímořské půvaby, musíme zamířit k Zanzibarskému souostroví, které oplývá výjimečnou krásou. Zanzibar, Mafia, Pemba, to jsou místa s podmanivými jmény, odhalující nevšední dědictví námořníků, kteří sem připluli z Ománu. Osloví nás vůně koření, ale i liduprázdné pláže, stejně jako paláce a mešity ze 13. století. Vydejme se na cestu plnou překvapení. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Opět výborně natočený dokument jako předešlé ukazující krásy Afriky a místa, která můžu vidět jen v tv. Takže se těším na opakování. Dobré hlášky: Československo znám. Stalin. Pif Pif. Rak - asi měl pod míru. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zpracovaný dokument pro nás o málo známé zemi. Krásná příroda, ještě krásnější pláže s jemným pískem kontrastuje s velice chudým životem zdejších obyvatel, kteří se zabývají rybolovem, kořením a koberci. V přírodě se občas nalezne zřícenina něčeho tajemného ze středověku. Nejvíce mě ale zaujaly čerstvě narozené želvičky na pláži a jejich první krůčky do oceánu. Jen jedna z tisíce se dožije dospělosti. [10. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama