Reklama

Reklama

Rammstein in Amerika

(koncert)
  • Německo Rammstein - In Amerika (2015) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Madison Square Garden, New York - legendární hala uprostřed Manhattanu, domácí hala New York Rangers, a nejvíce prestižní koncertní hala světa. Za pouhých 20 min. byl koncert Rammstein v Madison Square Garden, New York vyprodán. Když začala show stál Till Lindemann před 18.000 New Yorčany a zpíval: „Auf dem Lande, auf dem Meer lauert das Verderben / Die Kreatur muss sterben." V jeden jediný den, jeden jediný večer může celá ČR v kinech sledovat cestu Rammstein na vrchol světového showbusinessu, nahlédnout do jejich osobních životů, do zákulisí obrovského podniku Rammstein v unikátním dokumentu režiséra Hannese Rossacherse. Může sledovat, co o kapele Rammstein říkají Chad Smith, Moby, CJ Ramone, Steven Tyler z Aerosmith, Iggy Pop, Gene Simmons z KISS, Melissa Auf der Maur, Scott Ian z Anthrax nebo herec Kiefer Sutherland a mnozí další. Uvidíte RAMMSTEIN IN AMERIKA - velký film o kapele RAMMSTEIN a o tom, jak si podmanili kontinent na druhém břehu Atlantiku. A jako vrchol večera můžete zažít údajně nejlepší koncert kapely RAMMSTEIN vůbec - koncert z Madison Square Garden v New Yorku. (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (51)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jako dokument film funguje jen částečně. Dokument jako tento hodně ukazuje průběh Rammstein v Americe a o tom by asi i měl být i dle názvu, ale spíš mi drásá nervy fakt, že se asi hodinu filmu řeší jenom první dvě alba a ty nejlepší se přeskočí a nebo jenom obkecaj pár slovy. A poté závěr v Madison Square Garden. Hodně to člověku přinese o historii kapely, ale je to tak strašně zbytečně zaměřené na americkou část, že vám to jen dá to, že Američané dokáží být stejně vděčný jako i nevděčný a dělá to dojem, že by Rammsteini srali na své evropské a celkově mimo americké fanoušky. Což není pravda. Dvojí koncert v květnu na Letné to plně dokazuje. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To není jenom koncert z roku 2010 (tzn. starší tour, k vidění pak byla u nás i "novější" verze v roce 2011, která se protáhla na více jak dva roky po celým světě). Ano, koncert je prostě skvělej, za ty roky už to mají kluci naprosto zmáklý a je to dokonalá show, kde není prázdný místo (zvuk, stage, světla, pyroefekty, kostýmy, celá produkce), to jako klobouk dolu. Velmi milým překapením pak je ale dvouhodinovej dokument o R+, dá se říct, že první v celé jejich kariéře. Tak rozsáhlou dokumentaci včetně starých fotek a videí (první už někdy z roku 1988!) nám zatím nepředstavili. Sice je to víceméně, jak název napovídá, o tom, jak se postupně probojovávali na americkej trh, ale i tak je to velice zajímavý a přináší to zase jinej pohled na věc. Hodně potěší komentáře různých osobností, paradoxně nejen z prostředí rocku/metalu (Anthrax, SOAD, Korn, Limp Bizkit, Marilyn Manson ad.), ale taky z jiných řad (Moby, Kiefer Sutherland, RHCP, Iggy Pop ad.). Líbí se mně, že o tom mluví otevřeně a s rozumem, má to hlavu a patu a za celý 2 hoďky vás ani nenapadne se podívat na hodinky. Moje naprostá spokojenost! :) ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

V kině pouhé tři hodinky a okleštěný koncert. Ve spojení s celkem tichou produkcí převládá spíše zklamání. To ale nejde vyčítat samotnému dvd. V dokumentu jsou hodně zajímavé pohledy jiných rockových hvězd nebo Kiefera Sutherlanda, kteří dost přiblíží fenomén Rammstein a příčiny jeho úspěchu po celém světě. ()

swe 

všechny recenze uživatele

Pominu komentář k (zcela očekávaně) úžasné show v Madison Squere Garden během tour k poslední (zcela očekávaně) úžasné desce Liebe ist fur alle da, a napíšu pár slov k dokumentu, který komplet Live in Amerika obsahuje - Dvouhodinový dokument pojatý jako mapování stratiplné cesty Rammstein při dobývání amerického hudebního trhu, od neslevných začátků po finální satisfakci v podobně přeplněného (a do dvaceti minut vyprodaného) vystoupení Madison Square Garden. Bylo pro mne neuvěřitelné sledovat, kterak kapela, jež byla na konci devadesátých let tahouny velkých evropských festivalů, musela při vstupu na (severo)americkou půdu začít naprosto od nuly v zaplivaných klubech pro třicet lidí. Čeho si na tomto dokumentu cením nejvíce, je zachycení toho, jak šest kluků z východního Německa zažívá šok z kultury Spojených států, které ani zdaleka nejsou tou „zemí svobody“, za kterou se vydávají, naopak, „ačkoliv se USA ve světě prezentují jako liberální země, jsou ve skutečnosti neuvěřitelně konzervativní“ a to Rammstein - velice kontroverzní kapela z východního Německa - poznala na vlastní kůži… Výborný dokument o hudební skupině, které se podařilo to, co žádné jiné evropské v rodném jazyce zpívající kapele. Dobyla Ameriku. ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

Bylo mi asi 18, když jsem poprvé měla tu čest stát v gládách s barevnýma vlasama a sicherhajskama v první řadě natřískané o2 areny a nechat se postříkat pěnou z obřího jezdícího péra a vozit Tilla po rukou na nafukovacím člunu. Vlasy mi málem shořely, hlas přestal fungovat, uši praskly a já byla v totální euforii. Miluju tu hudbu, myšlenku, show a jejich "svoucnost". Je rok 2017 a za pár měsíců mě to čeká znova, jsem nedočkavá. Rammstein je kapela, ze které si odnesete zážitek na celý život. A v tomhle dokumentu se dozvíte proč, tak se dívejte :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Koncert sa uskutočnil 11. decembra 2010 v multifunkčnej aréne v centre Manhattanu, Madison Square Garden a bol súčasťou tour k šiestemu albumu "Liebe ist für alle da". (GTS_PUNK)
  • Některé scény jsou také z koncertu v Bell Centre (Kanada) z 9. října 2010. (ČSFD)

Reklama

Reklama