Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Vtip z originální produkce HBO vypráví příběh uznávané profesorky literatury, která právě stojí tváří tvář smrti. Bez jakýchkoliv okolků jí doktor Kelekian oznámí, že má rakovinu. Rakovinu ve čtvrtém stádiu. Žádný pátý stupeň již není. Vivianinou jedinou nadějí je podstoupit devítiměsíční experimentální chemoterapii. Na začátku si je Vivian jistá, že tohle zvládne, že je na to dostatečně silná. S postupem času, s přibývající bolestí, která se nedá už snášet, od svého přesvědčení upouští. (HBO Europe)

(více)

Recenze (84)

J0hny5 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád, když ve filmu mluví ke mně resp. do kamery.. nepůsobí to na mě moc realisticky. Jinak silný příběh o ženě, která onemocní rakovinou a díky tomu přijde o vše. O život, o soukromí, o respekt, o nadhled, o svobodu... prostě o vše. Nepříjemné jsou hlavně situace, kdy ji choulostivě vyšetřuje bývalí student a jindy je za pomůcku vizity. Taky je důležité, že bylo zmíněno " není mi teď tak zle, protože mám rakovinu, ale protože si ji léčim". Ja osobně jsem proti chemoterapii a jsem přesvědčený, že existují lepší cesty než tahle drastická léčba. Ale to je každého volba. Celkem slušné 4. 80% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé drama, o kterém se ani nedá říct, že to byl film. Mě to přišlo spíše jako dokument. Dokument o umírání. O filmu jsem nikdy nic neslyšel a fakt, že je starý už 11 let mě překvapilo. Emma Thompson zaválela, to se musí nechat. Úlohu splnila na výbornou. Ale kladu si otázku, jestli je třeba takové filmy vůbec točit. To, že je umírání strašné, ví přece každý, takže má cenu si to připomínat ještě ve filmu? Co člověk, to jiný názor. Nicméně už po filmu nikdy nesáhnu, i přes to, že to bylo zajímavé. Ovšem dívat se 90 minut na někoho, jak umírá, to stačí vidět jednou. Jinak Simona Posterová v českém znění byla vynikající. 75% (with J.) ()

Reklama

zoe.x 

všechny recenze uživatele

Existují dojemné filmy, které vás dokáží rozplakat, i když to třeba nečekáte, jsou ale i filmy, u kterých už předem víte, že dívat se na ně nebude snadné. Je v nich totiž mnohem víc - a tak jen pozorujete, opatrně přihlížíte, jak někdo vede boj o život, a při tom přemítáte o tom svém, přemýšlíte dokonce tak moc, že se vám nejdřív nedaří zachytit jedinou jasnou myšlenku, není čas na slzy, není čas na lítost, až dokud nepřijde -KONEC- a vy jen prázdně zíráte a čekáte. Na co vlastně? "Time can be so still and yet there is so little of it, it goes so slowly and yet it is so scarce." ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* Sice se jedná o nenápadný televizní film, který by tu mohl zapadnout, ale rozhodně si to nezaslouží. Jedná se o komorní záležitost - skoro one woman show, kterou bych si dokázal představit i na divadelních prknech. Sice je to film o umírání, ale vůbec na mě nepůsobil depresivně. Tolik sarkasmu jsem opravdu už dlouho nezažil, ale přitom vše působilo tak lidsky a rozumně. Scénář je napsaný na jedničku s hvězdičkou a Emma svou roli zvládla bravurně, stejně jako ostatní herečtí partneři. Není to však film pro každého a myslím že si ho užijou hlavně Ti, kteří už přišli do kontaktu s těžce nemocnými lidmi nebo smrtí. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Mrazivé ztvárnění osudu ženy, respektive jejího boje s rakovinou, téměř dokumentární formou krok za krokem a velmi reálně natočené. Nemocniční rutina, kdy se před váší postelí baví lékaři o vás, vašich symptomech, prognozách, bolesti a agonii se studenty, jako byste tam ani nebyli, je snad ještě horší, než znát pravdu o své nemoci. Jakpak se asi Emma Thompson v té roli musela cítit, zahrála ji totiž tak opravdově, až to bolelo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Herečka Emma Thompson, představitelka Vivian Bearingové, si raději oholila hlavu, než aby nosila umělou pleš. (Zdroj: nytimes.com)
  • Stejnojmenná divadelní hra Margaret Edsonové získala Pulitzerovu cenu za drama v roce 1999. (Zdroj: nytimes.com)

Reklama

Reklama