Reklama

Reklama

Maine, východní brána Ameriky

(TV film)
  • Francie Maine, l'Amérique au naturel (více)
Francie, 2017, 52 min

Režie:

Eric Bacos

Obsahy(1)

Cesta po skalnatém pobřeží i zalesněném vnitrozemí, doplněná kuchyní plnou humrů... Maine je první americký stát, nad nímž ráno vychází slunce. Je to stát pionýrů, kde se zrodil americký sen. Města a vesnice zde mají touhu, aby ukázaly svou historii a životní styl ovlivněný nádhernou rozlehlou přírodou. Přestože Maine nepatří mezi nejvyhledávanější destinace turistů, jeho úžasné pobřeží, hluboké lesy a rozmanitá jezera nabídnou podívanou, která zůstane v paměti každého návštěvníka. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zpracovaný dokument o jednom z 50 amerických států, který pro nás není zase tak známý. Přišel mi z toho dokumenty takový až moc studený a hlavně klidný oproti těm zbývajících 50 států. Je to jistě i tím, že leží na úplném severovýchodě USA, kam před lety přišli první usedlíci budoucích států a z Maine to pokračovalo dále. Obyvatelé jsou na to patřičně hrdí, včetně své historie, což několikrát v dokumentu zmínili. Nejvíce se mi líbila ta místní architektura - domy, kostely a krásná byla i příroda. A co mě nejvíce zaujalo, tak lov platýzů a hlavně humrů. To že označí samici nařezáním ocasu, když je plodná, aby ji už nikdo nesnědl kvůli reprodukci. [3. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

O malebných zátokách, specifické architektuře, fantastických barvách podzimních lesů, majácích, loděnicích, humrech, o tom všem byla řeč, ale co Hawkeyho Zátoka pláňat? Co Cabot Cove s nejvyšším počtem vražd v USA na sto tisíc obyvatel? A co Derry, rejdiště toho rozkošného klauna? Ale vždyť já vím.. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama