Reklama

Reklama

Archeologové na pobřeží

(seriál)
  • Velká Británie Shoreline Detectives (více)
Velká Británie, 2016, 12x45 min

Obsahy(1)

Paleontoložka Tori Herridgeová a archeolog i historik Alex Langlands pátrají po pozůstatcích památek, které může nenávratně zničit mořská eroze nebo bouřlivý příliv...  Pobřeží Velké Británie, jeho písečné břehy a blízké mořské dno patří k nejbohatším historickým pokladnicím světa. V této oblasti leží desítky tisíc jedinečných archeologických nalezišť: od potopených kupeckých lodí z 18. století, přes vrak z alžbětínské éry, středověké vesnice a římské vily až po kamenné prehistorické pevnosti. Osudy a příběhy, které jsou s nimi spojené, zůstávají z velké části tajemstvím. Ale kvůli významným klimatickým změnám nyní hrozí, že o tyto velkolepé pobřežní poklady navždy přijdeme. Seriál Archeologové na pobřeží zachycuje napínavý závod s časem a odhaluje dosud neznámý příběh britské námořní, průmyslové i přírodovědné historie. Všechno se točí okolo špičkového týmu dobře sehraných detektivů, kteří podnikli největší celostátní výzkum všech dob. Přidejte se k Archeologům na pobřeží a sledujte, jak využívají nejmodernější techniku, aby vypátrali největší historické poklady světa. Dřív, než bude pozdě. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Na první pohled docela dobrý způsob, jak přiblížit zajímavý typ archeologie. Ovšem, kdyby se jednalo o dvě linky, které se pravidelně střídají, bylo to ještě dobré. Ale těch linek je tam moc a člověk se v tom, co se zrovna děje, místy ztrácí. A nepřehlednost je u dokumentu problém.... ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele

Originální a zajímavý námět, člověka by nenapadlo, kolik historických artefaktů dokáže odhalit prostý odliv. Každá epizoda navíc poodhaluje dějiny dané lokality, kterou tým archeologů zrovna zkoumá, čili i z této stránky velmi edukativní. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Česko bohužel nemá 18 tis. km pobřeží, kde se dá něco hledat. Ať už to jsou vraky ponorek, lodí, zvířat, ale i původních pobřežních staveb atd. A jak se tak na to dívám, je to docela nuda. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama