Reklama

Reklama

Bambi

Ukázka z filmu 5

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Ukázka z filmu 5

Recenze (145)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Poslintat si nad dokonalou animací, zrelaxovat se u nenáročného příběhu, ale nic víc. Možná je to klasika, pro mě ovšem jen pohádka od Disneyho, na kterou se dobře koukalo, ale dějem kdo ví jak nezaujala. (Lví král stále zůstává tím pravým králem zvířecích Disneyovek.) A ano, dobře vím, že je Bambi je určen zejména mladšímu publiku, i když pochybuju, že bych to osobně jako malý vůbec ocenil. Jednou vidět stačilo, nic moc ve mně nezanechalo, ale bylo to fajn. 70% ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

K hodnocení tohodle filmu se dá přistupovat dvěma způsoby: buď s jakýmsi romantickým nadhledem a nostalgií, kdy dáte bez mrknutí oka **** nebo ***** za disneyovskou animaci a kouzelnou atmosféru, nebo stejně kriticky jako ke každému jinému filmu, kde si ihned všimnete absence jakéhokoliv děje, plochosti postav či nedořešenosti vztahů. Já se přikláním spíše k té druhé variantě. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Cynismus stranou, Disneyova armáda okaté lesní zvěře mě dokonale odzbrojila. Animátoři odvedli neuvěřitelnou práci a film má, řekl bych, stále podstatnou část toho zvláštně podmanivého kouzla, jímž před více než sedmdesáti lety ohromil svět. Zvířata se chovají opravdu jako skutečná a je vidět, že je disneyovci pozorně studovali, navíc toho příliš ani nenamluví a žádné nich nezazpívá. Dokonce ani citového vydírání, jímž jsem byl předem strašen, jsem si nakonec nevšiml. Zato jsem slyšel bombastický hudební doprovod a na hodinu a kousek si připadal jako v úplně jiném světě. Což bylo fajn. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Rozprávkový les hýriaci farbami, roztomilé zvieratá, krásne piesne i sprevádzajúca hudba a prvé vtipné životné skúsenosti malého Bambiho, je prvá polovica príbehu. Tá druhá je trochu rozhádzaná, no nič to nemení na fakte, že sa jedná o nestarnúcu klasiku, ktorá by mala byť vzorom pre dnešné disneyovky (ako zrejme bola Leviemu Kráľovi). ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Walt Disney v "začátcích" animáky umělo. Bambi byl ve své době hned po Sněhurce vrcholem animované tvorby. Roztomile naivní příběh, okořeněný několika vtipnými, několika dramatickými a jedním u dětí slzopudným momentem. Malou nevýhodou možná je , že Bambi příliš nezaujme odrostlejší diváky tak, jako dnešní animáky. Já dokonce uvažoval o hodnocení tříhvězdičkovém, to si Bambi věru nezaslouží. Co mě zaujalo na prvním místě byla animace. Na tehdejší technologie až neuvěřitelná. Dále přiměřená minutáž, u které se člověk nestihne začít nudit, a nakonec postava výra, která předčí všechny ostatní rozdílem třídy. A to jak technickým zpracováním, tak roztomilostí. Bambi by se měla stát povinnou četbou pro mladší publikum. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Americký filmový institut v roce 2012 označil Bambiho za 3. nejlepší animovaný film v historii. (vyfuk)
  • Hlasy mláďat byly nadabovány skutečně dětmi, nikoliv dospělými napodobujícími děti, jako to bylo běžné. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy rakouského spisovatele Felixe Saltena, který získal inspiraci pro svůj román během cesty do Itálie, kde ho zaujalo italské slovo "bambino" (dítě). (Terva)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama