Reklama

Reklama

Nil: 5 tisíc let historie

(seriál)
  • Česko Nil: Pět tisíc let historie (více)
Velká Británie, 2019, 3 h (Minutáž: 45 min)

Scénář:

Bettany Hughes

Hudba:

Jerry Lane

Hrají:

Bettany Hughes, Elizabeth Taylor (a.z.)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Bettany Hughesová vyrazí na impozantní cestu historií, na které nám přiblíží starověký Egypt. Plaví se na vlastní tradiční lodi dahabiya více než 1 600 km z Káhiry k Vysoké Asuánské přehradě na Nilu. Na cestě se zastaví na nejznámějších a nejúchvatnějších místech. Tento barvitý cestopis v sobě prolíná záhady, objevy, nádherné scenérie a novodobá setkání a zaměřuje se např. na pradávné klepy o sexuálním životě bohatých a slavných a detailně nás seznámení s babičkou krále Tutanchamona. Předloží nám tak jedinečný a nezapomenutelný obraz důležitých okamžiků dějin starověkého Egypta. (Viasat)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (2)

Nil: 5 tisíc let historie (2019) 

Dojem mi trochu kazí nehezká přelidněná plackoidní krajina okolo řeky. Jinak hodně místních zajímavostí a minirozmluv s domorodci. ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Egypt je známý svými faraony. Měl jich skoro 80. Průvodkyně vás zavede na neturistická místa údolí Nilu přibližně 250 - 500 kilometrů od Káhiry. Podzemní sedmikilometrové katakomby sloužící k uskladňování mumifikování zvířat, neznámá památky , starověké poutnické město Abidos  ,oáza s lekníny sloužícími dřív jako party droga apod. Z Egypta přijde každým pět let zpráva, že obyvatelstvo opět vzrostlo o několik milionů a přitom jsou závislí na dovozu obilí. Z hlediska přírodních krás se mi údolí Nilu zdá turisticky nezajímavé . Pole vedoucí od řeky až k poušti. ()

Reklama

Reklama