Reklama

Reklama

Návrat krvelačného hmyzu

(TV film)
  • Česko Nežádoucí nájemníci (více)
Francie, 2019, 52 min

Režie:

Thierry Berrod

Obsahy(1)

Zapomenutí krvelační tvorové se nám nečekaně vrací do života. Štěnice se usadily na jihu Francie a šinou si to na sever. Poslední zprávy uvádějí, že už překročily Rýn. Komáři tygrovaní se do Evropy dostávají s motoristy a dorazili už do Francie. Z Berlína přicházejí zprávy, že se deratizačním firmám za posledních pár let zčtyřnásobily zakázky. Klidný život je minulostí. Jak však vysvětlit tento náhlý nárůst? Vědci poukazují na globální oteplování, příliš izolované domy, změny v našem životním stylu, ale i schopnost tohoto krvelačného hmyzu zůstat imunním vůči účinkům insekticidů a geneticky mutovat. V nadcházejících letech se jejich invaze stane velkou hrozbou pro zdraví veřejnosti. (Viasat)

(více)

Recenze (3)

Nugat 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument. Problém, který si spousta lidí zatím neuvědomuje - tím myslím štěnice, vši a podobné domácí mazlíčky. Vajíčko štěnice si domů přinesete s knížkou z knihovny, nalepilo se na vás v tramvaji, v kině... a samozřejmě s kufrem po návratu z dovolené. Moc výživná je také pouť do Santiaga de Compostela, kde se často spí zdarma v klášterech, tam se to jimi jen hemží. ()

Reklama

Janega 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, či som chcel vedieť, čo všetko po mne lozí. Výborne spracovaný dokument, ktorý svojou detailnou prepracovanosťou, človeka skôr znepokojí a má potrebu zavolať deratizátorov a navštíviť lekárov od dermatolôga až po infektológa. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama