Reklama

Reklama

Svět je v budoucnosti téměř vyhuben smrtícím virem a zabijáckými roboty, které stvořili lidé. Vědec, který je za tyto události odpovědný, projde při vědeckém projektu časovou smyčkou, kterou se dostává do válkou zničené budoucnosti. Postupně si vše uvědomuje a zkouší tuto smrtící zkázu zastavit. (Chupacabre)

Recenze (16)

t_gon 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin : „obšlehnout“ hlavní myšlenku a téma z Terminátora a děj podobně zasadit do blízké budoucnosti, kdy to s lidstvem nevypadá ani trochu dobře. To si totiž jednoho dne vědci trošičku „zablbli“ a poslali do minulosti konce 20. století po zuby ozbrojeného robota. Chyba ovšem byla na místě, když se z čista jasna na scéně objevili civilisti. Takže hlavní vědec projektu Sinclair cestuje časem pomoci civilistům, jenže během vytvořeného paradoxu se budou neustále posílat časem vražední roboti, kteří mají v merku vyhlazení lidstva. Sinclair se bude muset hodně zapotit, aby napravil svou chybu… Dnes jistě nezajímavý snímek, ale z nostalgie a vztahu k podobným filmům tehdejší doby si A.P.E.X i dnes šanci zaslouží a minimálně dobře pobaví. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dlouho před TERMINATOR: SALVATION se nám temnou terminátorovskou budoucnost rozhodl ukázat céčkař Phillip J. Roth a nějakým omylem to tahle jeho simandlovina u nás dotáhla až do kin a Fuka ji v Cinemě celkem po zásluze oprocentil dvacítkou. A.P.E.X neboli Advanced Prototype EXploration unit jsou výzkumní a kdovíproč těžce vyzbrojení androidi, kteří naštěstí pro hrdiny neumí moc mířit a vypadají jakoby vypadli ze "STRÁŽCů VESMÍRU". Vědátor Sinclair je v rámci výzkumu cestování v čase (které nápadně připomíná HVĚZDNOU BRÁNU z téhož roku) posílá z roku 2073 do roku 1973, přičemž se mu zadaří časový paradox, který promění jinak zřejmě pohodový svět budoucnosti (uvidíme z něj jen Sinclairovu ložnici a laboratoř) v ruiny, v nichž zbytky lidstva decimuje smrtící virus a desítky A.P.E.X.ů. Aby vše uvedl do pořádku, vydává se Sinclair se skupinkou vojáků napříč pustinou do své bývalé laboratoře a tady vidím kámen úrazu - časové skoky jsou jen na začátku a na konci filmu a zdlouhavý prostředek pojednává jen o cestě pouští a o přestřelkách s androidy, přičemž přestřelkami jsou míněny opravdu masívní pyrotechnické orgie. Za ně a za tu hroznou chuť natočit si taky něco o cestování časem, která mě přitom posedla, ty dvě hvězdy dám. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Toto bol prúser už vo svojej dobe a nieto ešte v súčasnosti pri opakovanej projekcii čisto z nostalgie. Žiaľ totálna absencia rozumného príbehu a scenára ako takého degradovala film na úroveň tesne nad odpadom. Technické spracovanie klasika VHSiek raných deväťdesiatych rokov, takže to som čakal, ale že to bolo takto o ničom, na to som už úplne zabudol, takže ani nostalgia nepomohla k lepšiemu hodnoteniu. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Bez některých scén bych se klidně obešel, neměl jsem dojem, že jsou pro film důležité. Ale celkový nápad a myšlenka mi přišly skvělé. Ztvárnění postapokalyptické budoucnosti už tady několikrát bylo a pořád bude, je to celkem vděčné téma. Ale tady je to navíc doplněno o možnost vše zvrátit - tedy o cestování časem. ()

wray 

všechny recenze uživatele

plastovi roboti, vybuchy ako kreslene animacie, herecke vykony hodne reklamy, a vyspela pocitacova technika v roku 2073 je zobrazena... no - je to lepsie ako ked sa na zobrazenie hitech pouzivali osciloskopy v starych ruskych filmoch. dej krasne jednoduchy, ze vobec nevadi ak mi ako divakovi 10, 20, 30 minut ujde, nechyba laska, dobro zvitazi nad zlom - Becko ako sa patri a mne to staci :) Dalsiu hviezdicku pridavam z nostalgie - preto som si ten film pozrel po dlhom case znova. Ked som mal asi 15, tak to slo na VTV, vela som si z toho nepamatal ale viem ze mi to prislo "namakane" scifi, a ze hlavny hrdina (ten co som si myslel ze je hlavny hrdina) bol mohutne vyzerajuci vojak s blond vlasmi a marinackym strihom. Proste namakane... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama