Reklama

Reklama

Dario Argento: Master of Horror

  • Itálie Il Mondo di Dario Argento 2

Recenze (5)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Príjemné dokumentárne prekvapenie v podaní dlhoročného spolupracovníka Argenta - Luigi Cozziho, okrem iného autora scenára ku 4 MOSCHE DI VELLUTO GRIGIO (vrátane malej hereckej účasti a asistencie režisérovi), scenára ku dvom príbehom qatrológie LA PORTA SUL BUIO (jeden z nich aj režíroval), scenára LE CINQUE GIORNATE, špeciálnych vizuálnych efektov “hmyzieho hororu“ PHENOMENA, a pomocného režiséra DUE OCCHI DIABOLOCI, neskôr aj LA SINDROME DI STENDHAL, pracovne jednoznačne vymedzuje jeho blízkosť ku fenoménu Daria Argenta. Záber retrospektívy “Dario Argento: Master of Horror“ je ako inak široký (roky 1977 až 1991), zväčša sa však v niektorých prípadoch jedná o ukážky z filmov v krátkosti viac či menej komentované prípadne odhalené pohľadom spoza opony režisérom Argentom, skladateľom Pinom Donaggiom, špecialistom na efekty Sergiom Stivalettim, režisérom Micheleom Soavim, či samotným Luigim Cozzim. Medzi tento “jednoduchší“ pohľad späť reprezentovaný práve technickou vložkou a následne klipovou formou patria tituly SUSPIRIA (1977), DAWN OF THE DEAD (1978), TENEBRE (1982), PHENOMENA (1982). LA CHIESA (1989) a LA SETTA (1991), pričom sa často krát dostane okrem prológu aj na cenené zábery z výroby. Do druhej obsiahlejšie kapitoly patria v tom čase ešte čerstvé horory OPERA (1987) a DUE OCCHI DIABOLICI (1990), ktorým je venovaný extra priestor a bohatý filmový materiál produkcie. V poradí druhý titul, poviedková spolupráca s Georgeom A. Romerom, poslúži v závere pred poslednou kompiláciou vhodne ako mostík vedúci ku jednej z ďalších, tentoraz literárnych legiend Edgaru Alanu Poeovi. ### PS – videná anglická verzia o stopáži 81 minút. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Proč se nepodívat do mistrovy kuchyně a to rovnou pod samotnou pokličku? Poslechněme si „zpověď“ samotného Daria o natáčení a jeho inspiracích. Fanoušci mají navíc možnost vidět, jak se natáčely některé scény, vyráběly masky, zvuky, atd. Takže ti, co mají rádi „argentovky“ by si tohle určitě neměli nechat ujít – to platí i pro fanclub skupiny Goblin. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zbytočný dokument , no odšťavovačom je rok vzniku a spovede " MAJSTRA " o tom , ako sa pri nakrúcaní filmov nerád vracia na rovnaké miesta , ako je Stivaletti silne použiteľný na mechanické efekty prečo si vybral práve tento žáner, hodnotenie domácich kritikov.......avšak fanúšik , ktorý sa aspoň pokúšal odoberať mesačník FANGORIA prípadne RUE Morgue , to všetko už povedané aj napísané bolo. ALE parádne nasnímaná , qualitnou hudbou dolakovaná úprimná výpoveď režiséra , ktorý svoj žáner nikdy neopustí. Zoznam snímkov ani siahodlhá pitva tomu nesedí - tu totiž uteká o info ! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pokud mám hodnotit opravdu kvalitu dokumentu a né jen Argentovu práci, musím hodnotit průměrně, protože je to taková ta klasická okecávačka, kdy se divák vlastně nic zásadního nedozví, jen zase, že Dario je dobrý a všichni s ním rádi pracujou a blablabla... Navíc je to prošpikované ukázkama z jeho filmů, což je pro diváka který ještě nemá Argenta nakoukaného, jeden velký spoiler(protože jde většinou o klíčové či nejpamátnější scény). A pro diváka který nakoukáno má je to jen zbytečná vatoidní výplň minimálně poloviny minutáže.... Asi jsem čekal trošku podrobnější pohled a osobnější výpověď. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama