Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britský pohled na jednu z nejkrvavějších bitev v historii lidstva, bitvu na Sommě roku 1916. Spolu s hrstkou různorodé skupinky vojáků dává kamera divákům ochutnat klaustrofóbního pocitu uvěznění v hliněném zákopu - a kdekoliv okolo čeká smrt. (Morien)

Recenze (13)

helrohir 

všechny recenze uživatele

Tento film musel mať naozaj veľmi skromný rozpočet, pretože prakticky celý sa odohráva v pár metroch zákopu, a až na záver v ňom neuvidíme viac než 10 postáv. Naviac dianie vo filme je pomerne letargické a počas celého trvania filmu prinesie len málo závanov vzrušenia či živšieho diania. Na druhej strane však celkom realisticky vystihuje zákopovú rutinu, so všetkými možnými situáciami, s ktorými sa vojaci museli potýkať. Najpamätnejším prvkom filmu zrejme zostane výborný výkon Daniela Craiga. Vo vedľajších rolách sa objavilo aj pár vtedy ešte neznámych, ale dnes už celkom slávnych hercov ako CIlian Murphy či Ben Whishaw. Škoda premárneného potenciálu, pretože filmov z prvej svetovej zas tak veľa nie je, ale v tomto prípade ide naozaj len o priemerné dielko. 55%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímku som si pozrel kvôli téme prvej svetovej vojny a Danielovi Craigovi. Prekvapivo vyzerá snímka, akoby bola z nejakého roku 2015 a nie 1999. V skutku. Dokonca aj ten Daniel Craig vyzerá nie ako mladík, ale ako Bond z Casina Royale. Na druhú stranu treba napísať, aby ste sa netešili ako ja, že tam neuvidíte skoro jediný výstrel a zo zákopov sa ani nedostanete. Všetko je to vlastne len o kecaní. Pochválim sa ale že na stene cez projektor to malo svoje čaro, ale z tých kecov si po týždni človek na nič nespomenie. Škoda. Posledná scéna konečne nakopne film a bum. Koniec. Titulky. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zákop má u mě jeden rekord. Nedařilo se mi ho stáhnout nějakých určitě šest let. A tak jsem se na něj vyloženě těšil. První scéna mě nadchla, ale pak už to šlo od desíti k pěti. Kecy a nulová akce. Když pak v poslední scéně vyšli vojáci do země nikoho a při tom procházeli zelenou prosluněnou loučkou, dosáhlo moje znechucení vrcholu. 35% ()

Narayan 

všechny recenze uživatele

Příšerný shit, viděl jsem už hodně nízkorozpočtových filmů zachycujících 1. světovou, ale nikdy nic tak špatnýho. Prakticky celý film se odehrává v zákopu, mimochodem zákopu naprosto nerealisticky vypadajícím - všude hezky sucho, čisto, po zemi pobíhá přesně 1 krysa :D!. V tomto útulném zákopu parta maníků s uměle zašpiněnými ksichty řeší 95 minut kraviny, aby nakonec vyběhli z díry ven vstříc epické bitvě na Sommě. Po 95 minutách krystalické kulisové nudy jsou očekávání alespoň nějaké té akce opravdu vysoká. Chyba lávky. Tato "epická bitva" trvá ve snímku asi tak 30 vteřin. Spočívá v tom, že vojáci jdou po zeleném poli, a postupně (a občas zpomaleně) DOSLOVA padají. Žádné viditelné zranění, žádné létající kulky, výbuchy, utrhlé nohy, nic...prostě týpci si jdou totálně vycházkovým tempem po poli a padají. AAAAAA! Nepadne jediný výstřel, vlastně není k vidění ani jediný nepřátelský voják, epická akce se omezí pouze na to, že pár vojáků padne na držku...a k divákovu naprostému zděšení následují závěrečné titulky. Netuším jaký měl film rozpočet, ale jestli to bylo víc než 100 dolarů, tak je to totální a neuvěřitelný fail.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jsem těch zákopových filmů z první světové války pár viděl. Ale všem chybí přesně to, co i tomuhle filmu. Lepší příběh než jen to, že všichni v zákopu čekají a modlí se, že nepřijde velitel s rozkazem útoku. Já chápu, že první světová o ničem jiném ani nebyla, ale když už udělat film o životě v zákopech, tak bych si ho přál udělat tak, že si ty postavy budu pamatovat. Tady teda mají štěstí, že se do role připletl Daniel Craig, protože jeho postavu si pamatovat budu. To je ale to jediné, co mi tenhle film bude za pár měsíců nebo let připomínat. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Daniel Craig byl za svoji roli seržanta Telforda Wintera nominován na cenu britského nezávislého filmu. (Morien)

Reklama

Reklama