Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

V roce 1897 zasáhne Paříž ničivý požár. Zrady, podvody a milostná vzplanutí obrátí životy tří žen vzhůru nohama. Inspirováno skutečnými událostmi. (Netflix)

Recenze (18)

haWranka 

všechny recenze uživatele

Velmi epický počin, který mě nejednou dohnal k slzám. Celou první epizodu mi běhal mráz po zádech a během těch dalších se to často opakovalo. Přesto ty 4 hvězdy dávám trochu s přivřenýma očima. Dost mi vadilo pár nelogičností (např. postavy neustále chodily někam o malý moment později a tím se vše komplikovalo), bylo průhledné, jak se postavy zachovají, přesto to tvůrci natahovali až do krajnosti. Možná, kdyby byly epizody jen 4, bylo by to perfektní. ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Výtečná dobovka. Chválím naprosto všechno - casting, lokace, kostýmy, dobovou výpravu (nenatáčelo se též v Čechách?) i příběh samotný. Pánové se ztratí v očích zrzky i blondýnky, dámy se pro změnu nechají okouzlit očima Victora. Romance, drama i detektivka v jednom, tedy příběh pro všechny. Vřele doporučuji. ()

Reklama

Brroma 

všechny recenze uživatele

Nervy-drásající úžasný seriál. Seriál jsem zhltla ve dvou dnech, a kdybych brzo ráno nešla do práce, zvládla bych to rychleji. První díl jsem napětím skoro ani nemohla dokoukat, celou dobu jsem měla husí kůži a pak jsem ani nemohla usnout, Bylo to děsivý, napínavý, ale zároveň hrozně krásný. Hlavní hrdinky mi byly všechny moc sympatické, francouzština se nádherně poslouchala, Viktor byl neodolatelný, ty jeho nádherný modrý oči a Lenverpré byl nechutně odporný. Rozhodně jeden z nejlepších seriálu, co jsem za poslední dobu viděla. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vraj dychberúce, mráz na chrbte, ja teda neviem, ale nič z toho u mňa nezafungovalo. Po natiahnutom úvode sa dostávame k intrigám a romantickým vzťahom a podvodom. Čiže taká červená knižnica až telenovela, ak by tam nebola tá kriminálna zápletka. Spálená tvár a predstieraná smrť v podstate pripomína až Manuelu. Nebudem však dielo podhodnocovať, má svoju cenu, ale že by som sa k nemu ešte niekedy vrátil, tak to určite nie. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Dle některých komentářů jsem čekal nervy drásající seriál a krom první epizody se z toho vyklubala červená knihovna. Velice pěkně natočená s dobře namixovaným zvukem, kostýmy a výprava, zrada, podvody, intriky to vše dobré, ale velice pomalé, místy zdlouhavé, trocha napětí, hlavně první a poslední epizoda, toť vše. Tenhle styl sice není moje parketa, ale líbilo se dost. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Mezi oběťmi byla i Sofie Bavorská, mladší sestra rakouské císařovny Alžběty Bavorské, jinak známé Sissi. (Azuko)
  • Bazar de la Charité byla dobročinná akce v Paříži zahájena v roce 1885, která byla organizovaná francouzskou katolickou aristokracií. Bazar se dále konal až do roku 1897, kdy vypukl onen osudný požár. (Azuko)

Reklama

Reklama