Reklama

Reklama

Premiér

(seriál)
Česko, 2019, 3 h 3 min (Minutáž: 12–26 min)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Sitcomový seriál Premiér je politická satira z prostředí vysoké politiky, který paroduje a vtipně zobrazuje jak se dělá politika, jak se chovají politici a jak kvete státní byrokracie. Fiktivní premiér na fiktivním Úřadu vlády řeší v úřadu strategické i běžné administrativní záležitosti nekompromisně a tvrdě, ale v soukromí se se stává jiným člověkem. Politické situace a řešené záležitosti jsou přizpůsobeny současnému politickému dění a aktuální problematice. Obsahem epizod jsou každodenní politické situace i diskuse o problémech a jejich nestandardní řešení. Vtipné dějové situace, rozhovory, spory a zápletky z prostředí Úřadu vlády i ze soukromí vychází ze skutečného současného politického dění a každodenních problémů politiků. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (687)

L_O_U_S odpad!

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na to, abych se vysmál Soukupovi. Výbuchy smíchu ale byly jen občasné, protože skoro celou dobu sledování jsem měl na tváři takový ten škleb, který mívají lidi, když vidí něco neuvěřitelného a zároveň trapného. Takže to vypadá, že se megamozek TV Barrandov spíš vysmál divákům. Soukup sám sebe obsadil do hlavní role, výsledek ale působí dojmem improvizace s prezentací vlastních názorů za občasného střihu. Docela mě dostalo, že ten vůl zmršil pointu vtipu, ale nejspíš mu to vůbec nedošlo a zůstalo to v konečném sestřihu. No je to samozřejmě peklo a hnus, ale bizár já rád, takže možná ještě někdy kouknu. (1 275.) ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

ODPAD jak celej Barrandov Soukup opět dokázal, že umí opravdu všechno a hlavně tomu věří. Možná se i rád na sebe dívá a není pro něj důležitý jak výsledek vypadá. Ale je fakt, že tolik ohodnocených a okomentovaných shlédnutí za první den od premiéry nemá snad nikdo. Svým způsobem dokonale přitahuje pozornost svou trapností, tak bych se nedivil, že ho český národ do parlamentu nebo na hrad i zvolí ... prostě tak jak si zasloužíme. A nebýt přidaného smíchu, tak bych ani nevěděl, co tam k smíchu vlastně je. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 0 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: X /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Reklama

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

během sledování jsem zestárl o 10 let,vypadaly mi vlasy,dva zuby a na chvíli jsem přestal vidět.Tohle se vymyká všem myslitelným měřítkům čehokoliv a Soukup dokázal posunout televizní tvorbu někam,kam už by si člověk myslel že to není možné.Minimálně se mu ale povedlo,že se o něm zase bude chvíli mluvit...-100% ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Ježkovy zraky. Já jsem si myslela, že si brácha dělá legraci, když se o tomhle pořadu Jaromíra Soukupa zmínil. On to nebyl vtip, ale realita. Jsem přesvědčená, že pan Soukup to má hlavě krapet přeházené a že tohle už zavání psychiatrickou diagnózou, určitě to má i nějaké pojmenování. Vždyť ten člověk opravdu není v pořádku. Trošku mě začíná děsit, co dalšího zase vyplodí a kam tenhle přeambiciovaný chlap ještě vyleze. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Soukup a hrad, to jsou ingredience na pořádně sračkovou polívku. Jaroušek patří do tý nadutý sorty lidí, která považuje sama sebe za dokonalý a neomylný, tudíž veškerou kritiku považuje za zášť a závist hejtrů. Má to svý výhody a nevýhody. Tolik komickou postavičkou je právě proto, že si přes ego nevidí na šulina a jakákoliv sebereflexe je pro něj termín, o kterým v životě neslyšel. Ovšem i přes povznesení se nad obrovskou malost Barrandova se Premiér vymyká veškerým myslitelným měřítkům a pochybuju, že u něj existovala jakákoliv postprodukční úprava (pokud jí nedělal Soukup sám, haha). Častý monology ústřední existence totiž postrádají jakoukoliv logiku, odkazujou na čistě aktuální a subjektivní postoje osoby, kterou zase tolik lidí nezná a navíc jsou to monology pronášený specifickou hovorovou mluvou, jejíž atraktivita i sdílnost se rovná zdechlý makrele. Ve finále z toho leze nepopsatelně nudná, strohá, bezradná křeč, u níž si budete často říkat CO? v závěsu s PROČ? Satirou ovšem Premiér skutečně je, byť na poli, na kterým to Soukup určitě nezamejšlel - ukazuje názorně dobře, nakolik omezení a neprofesionální neschopové se můžou vyskytovat v mediálním, potažmo politickým prostoru. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Seriál se do 24 hodin po svém uvedení na TV Barrandov dostal na 1. příčku žebříčku nejhorších seriálů na ČSFD, kde se mu podařilo sesadit soap operu Mladí a neklidní (od r. 1973), která si ji držela řadu let. (L_O_U_S)
  • V čase 2:30, kdy hraje Jaromír Soukup dvojroli, je vidět místo střihu, v němž se oba natáčecí obrazy překrývají. (David7)

Reklama

Reklama