Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Helena si v Barceloně 60. let 20. století získává srdce nebezpečného vůdce heroinového kartelu. Zároveň piluje schopnosti potřebné k cestě na vrchol. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (9)

Série 1 (2019) (S01) 

První sezóna seriálu ve mně vyvolala smíšené pocity. Nemůžu přestat myslet na to, o kolik lepší to mohlo být, kdyby se podařilo získat větší finance. Řekl bych, že ta příliš komorní atmosféra všemu poněkud škodila. I přesto jsem se (až na jednu výjimku) u každého dílu bavil a v žádném případě nešlo o nějaký nudný počin. Adriana Ugarte hrála sympaticky nesympatickou postavu, ale protože téměř všichni ostatní byli zločinci, dalo se jí i fandit. Pokud Španělé přijdou i s další řadou, rád se na ni podívám. 4*+ ()

Plovoucí panenky (2019) (S01E01) 

Úvodní seznamovací epizody bývají často slabší, je to logické, divák se teprve seznamuje s postavami i s příběhem, tady to ale bylo jiné. Díl mě bavil od samého začátku až do konce a k páté hvězdičce mnoho nescházelo. Pravda, objektivita se tu ode mě nedá očekávat, jakoby nestačila výborná retro atmosféra, kterou mám tak rád, ještě ke všemu Španělé obsadili do hlavní role Adrianu Ugarte. Hadi. Má verze seriálu má bohužel anglický dabing, což je čirá katastrofa, ale to do hodnocení nezahrnuji, jen mě to strašně ruší. 4*+ ()

První úkol (2019) (S01E02) 

Pilotní díl mě překvapil příjemně, druhá epizoda mě ale trošku zklamala. Myslel jsem si, že po skvělém úvodu se bude všechno ještě zlepšovat, děj byl ale tentokrát spíše slabší, i tady došlo na scénu, která obsahovala až příliš mnoho testosteronu, a některé interakce na mě působily krajně podivně. 4*- ()

Zápas (2019) (S01E03) 

Proti předchozímu dílu došlo ke zlepšení, u třetí epizody jsem se nenudil, děj se vcelku slušně rozproudil, jen mi celou dobu něco vadilo. Mám pocit, že tvůrci neměli dostatek financí k tomu, aby se mohli trochu odvázat. Seriál tak zatím působí spíše komorním dojmem, což je škoda, s větším rozpočtem by to mohla být pecka. ()

Polibek smrti (2019) (S01E04) 

Vypadá to, že byla nepříliš povedená druhá epizoda pouze nešťastným úletem, protože i čtvrtý díl se tvůrcům vydařil. Vadily mi opět jen drobnější detaily, jako některé ne úplně dobře provedené dialogy a stále očividněji chybějící finance. Peníze (nebo spíše jejich nedostatek) seriálu zbytečně ubližují. ()

Odplata (2019) (S01E05) 

Pátá epizoda přinesla hned několik zajímavých momentů a jeden zvrat ve vyšetřování, i díky tomu jsem se zase vcelku dobře pobavil a netrpěl jsem pocitem, že by se mě Španělé pokoušeli unudit k smrti. Nebyl to špatný počin a je mi fakt líto, že se producenti nedostavili s větším balíkem peněz, vím, opakuju se, ale ten seriál by si to zasloužil. ()

Marseille (2019) (S01E06) 

Šestá epizoda měla dobrý náboj. Tvůrci přesunuli část děje do Francie, aby mohla proběhnout hodně zajímavá schůzka na nejvyšší úrovni (pokud tedy může mít schůzka šéfů podsvětí nejvyšší úroveň). Ani události ve Španělsku mě v žádném případě nenudily, takže bych to viděl na téměř pět kousků. 4*+ ()

Kolotoč (2019) (S01E07) 

Mám dojem, že s blížícím se finále první sezóny začal příběh pěkně gradovat, atmosféra se slušně zahustila, zvesela se intrikovalo a nějak nám začala přibývat bezživotí. Pravda, na mafiánský seriál je to stále čajíček, ale zase neumírali jen nějací bezejmenní (či praporčíci 13, chcete- li). 4*+ ()

Helena s velkým H (2019) (S01E08) 

Tak jo, závěr ze mě to pětihvězdičkové hodnocení konečně dostal. I přes jindy dost viditelný nedostatek financí dali tvůrci dohromady velmi povedené finále, které mě opravdu velice bavilo. Na úplném konci nechyběl ani pořádný hák pro další řadu, takže se asi můžu těšit na pokračování. ()

Reklama

Reklama