Reklama

Reklama

Evropa z výšky - Série 1 (2019) (série)


Nizozemsko (S01E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Netherlands
Velká Británie, 2019, 45 min

Hrají:

Julian Barratt (vypravěč)

Obsahy(1)

Během dechberoucího letu nad Nizozemím budeme obdivovat prastaré větrné mlýny, futuristické skleníky či největší vatru na světě. (National Geographic)

Recenze (4)

Phietros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejmenší z Evropy a přesto nejhustěji zalidněná metropole plná průplavu a historických budov to je Amsterdam. Na severu urodna krajina, obklopena vodou plná polí to je Noordoospolder. Celkově bezkopcovita krajina plná větrných turbín (Roubenee), staré větrné mlýny, Rotterdam a jeho obrovský přístav, spousty skleníku a salatova farma, Bourtangee vesnice v hvězdicovem útvaru. Haag - na pláži stavba mega ohňů s palet na nový rok který gangy založili v 50.letech, druhy den očista své duše novoročním plaváním v ledovém moři ()

Reklama

kroton 

všechny recenze uživatele

Příjemný dokument vybírající z množství možností jen pár typických nebo zvláště zajímavých. Soustředí se spíše na venkov a ukazuje stavbu větrníku, pole tulipánů i s odřezáváním kvetoucích kalichů, aby sílila cibulka, větrné mlýny čerpající vodu, stavbu přístavu navážkou písku z moře, fungování kontejnerového přístavu, pěstování salátu ve sklenících nebo výstavbu plovoucího domu.  Z historických památek uvidíme kromě mlýnů jen zajímavou hvězdicovitou pevnost Bourtange. Silvestrovské zapalování 2 soupeřících vater z palet a novoroční koupání tisíců otužilců v moři jsou zajímavou tečkou na závěr. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nizozemsko a Belgii jsme projeli na kole,byl jsem na Taize setkani v Rotterdamu a obe zeme povazuji prirodne nejosklivejsi na svete. A dokument nezklamal, opravdu jedno velke pole. Nastesti maji obyvatele dost seberefrexe,ze se prestali mnozit a nahradili se africkyma kulturama. Uz pred lety zde byly demosky proti prijimani novych obyvatel s hesly "Holandsko je plne",ale koukam, ze od te doby vymyslely domy na vode. Lany bilych tulipanu jsou o neco hezci nez ty s repkou. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama