Reklama

Reklama

Spring

Krátkometrážní / Animovaný
Nizozemsko, 2019, 8 min

Obsahy(1)

Dívka se v doprovodu svého psa a magické hole vydává z rozkvetlých kopců do mlžného a zamrzlého údolí, aby se postarala o nastolení přírodní rovnováhy. (Stanislaus)

Recenze (3)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(Spoilery) Spring coby "poeticky až pohádkově pojaté střídání ročních období" zaujme námětem a nadmíru povedeným audiovizuálním zpracováním - od "mlžných stvoření" přes jejich hlasový projev až po celkové ztvárnění přírody ve spánku a rozkvětu. Při pohledu na psa mi na mysli vytanul Andersonův Psí ostrov, zatímco u oněch "stvoření" jsem si vzpomněl na Kong: Ostrov lebek. Mile natočená jednohubka o přírodním koloběhu života, jež nepostrádá nápaditost, ani napětí. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* V tomto animáku si užijete kus fantazie i magie a možná se budete zároveň rozplývat nad krásnou animací. Je pravda, že v příchodu jara je hodně kouzla a tohle je jedna z možností jak to někde chodí. Hezky se na to koukalo a mělo to příjemnou a dojemnou atmosféru, tak si už tři hvězdičky zaslouží. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Stále jde spíše o technologické demo než o plnohodnotnou vizi vystavěnou čistě na zelené louce; tvůrčí záměr se krčí někde pod nánosy kouřových efektů a volumetriky. Přesto, díky příklonu k pixarovskému vizuálu ztvárnění postav bude snímek pro většinu diváku docela dobře stravitelný, někde v pozadí tam totiž neustále probleskuje Brave (2012). Divočin typu Elephants Dream (2006) se bohužel asi jen tak hned nedočkáme. ()

Reklama

Reklama