Reklama

Reklama

Ali a Ava

(festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Charismatický vtipálek Ali, pečlivě skrývající smutek v srdci, potkává jednoho dne sympatickou Avu se srdcem na dlani a dávným traumatem. Přeskočí jiskra, rodí se romance. Šarmantní snímek vypráví s neodolatelným humorem a bez kašírování reality o lásce, o hledání útěchy a o důležitosti Boba Dylana. (MFF Karlovy Vary)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (8)

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Ali a Ava od Clio Barnard je křehký a v mnoha ohledech netradiční příběh, odnesla jsem si z něj ale hlavně chuť pořádně se vyřvat na kapotě auta za zvuků "slave to the radio, slave to the radio". ()

melmoth 

všechny recenze uživatele

Komorný herecký koncert Rushbrook a Akhtara pod intímnou taktovkou Clio Barnard. Zdanlivo slabé a bez ťahu na bránku, v skutočnosti ale úderné a neraz nepríjemné vo svojej pravdivosti. Nuž, nie vždy je treba ťať ako zbláznený kálačkou, sú chvíle, kedy to chce len zľahka postrčiť – a požadovaný efekt sa dostaví. Presvedčite sa sami. Viac tu ()

Reklama

Brennos 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem jsem se vůbec nepotkal. Má své kvality i myšlenku, je to náladou typický festivalový film... ale těžké hodnotit. [KVIFF 2021] ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Je to taková ta fajn festivalová hořká/romantická drama/komedie, která chvíli pobaví, ale druhý den si na ni nevzpomenete. To, že postavy nejsou idealizované, naopak lidské se všemi svými chybami, dodává snímku autenticitu, ale zároveň trochu brzdí možnost hrdinům jednoznačně fandit. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jste mě na tuhle tisíckrát viděnou nudli utáhli, byla asi pečlivěji vařená. Ono je taky fajn, že Ali tu byl v první řadě zobrazenej člověk a ne jako objekt uprchlictví. Zajímavý je pro mě i zasazení do irskýho polozapadákova (nebo kde to mělo bejt). #kviff55 (75%) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama