Reklama

Reklama

Tančíme - Série 1 (2013) (série)


Do naha (S01E02)

(epizoda)
Dokumentární / Taneční
Francie, 2013, 52 min

Režie:

Olivier Lemaire

Obsahy(1)

Jakou roli skutečně hraje v moderním tanci nahota? Ať nahé nebo oblečené, ideální nebo atypické, na špičkách nebo na plných chodidlech, tělo je pro tanečníka hlavním nástrojem. Nahotu v tanci vnímáme v lepším případě jako estetický šok, v tom horším jako laciný efekt a klišé. (Česká televize)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě neznámá historická exkurze. U nás na diskotékách býval o půlnoci striptýz. Jeho mírnější formu burlesku jsem nikdy neviděl. Pobavil mě v závěru  člověk oblečený do lustru. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Francouzský dokumentární seriál o tanci ze všech možných pohledů se v druhém díle koncentroval na nahotu v tanci. Krom zajímavého historického přehledu ve 20. století tam je několik autorů s nahými čísly a několik tanečníků, kteří je provozují. I jako příznivec filmové nahoty musím říct, že některé představení jdou mimo moje umělecké chápání. Divadlo natož taneční představení je pro mne sice cizejší než film, ale i tak slova jako svoboda, umělecké vyjádření jsou jen alibi jako zástěrka pro nějakou úchylku, ale taky musím říct, že to vystoupení s naolejovanou paní bylo celkem sexy ( ikdyž vidět hodinové představení... nevím) ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama