Reklama

Reklama

Žraloci v pralese

(TV film)
  • Česko Žralok z džungle (více)

Obsahy(1)

Žraloci bělaví zaútočí na více lidí než kterýkoliv jiný druh žraloka. Nejvíce se vyskytují na Bimini na Bahamách. Mořský biolog Craig hledá způsob, jak agresivnímu chování žraloků bělavých zabránit. Craig se vydává na Kostariku, kde chce studovat žraloky bělavé v řekách. Se svým týmem jezdí po kostarické řece v džungli asi týden, ale žádného žraloka nenachází. Poté se vydává zpět k ústí řeky do moře. Tam chytne v moři malého žraloka bělavého a označkuje ho. Žralok bělavý je oproti jiným žralokům výjimečný v tom, že snáší sladkou vodu. Je to díky jeho ledvinám, které rychle vypouštějí sladkou vodu ven z jeho těla. Craig vysílá robotického žraloka, ke krokodýlům. Jeden z nich se do něj zakousne. Craig chce vědět, jak to, že žraloci se v řece krokodýlům vyhýbají. Pro svůj pokus musí odchytit krokodýla, aby získal jeho feromony. Craig si myslí, že žralok se mu vyhýbá díky skvělému čichu, který má. Když získá feromony od krokodýla, pustí je chycenému žralokovi do nozder. Ten reaguje podrážděně a Craig si myslí, že to žraloky odpuzuje. Craig by to chtěl využít při ochraně lidí. Craig se vrací na Bimini a chce tam vyzkoušet svůj odpuzovač na dospělých žralocích. Craig se potápí v ochranné kleci a zkouší svou látku. Ta funguje a žraloci se stahují a odplouvají pryč. Craig možná objevil klíč k novému druhu odpuzovače žraloků. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

JasonCZ 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší dokument, co sem za poslední rok viděl.. Rozhodne bych do té vody nevlezl skrz odpuzovac ala od krokodýlů americkych ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Proč si nedat jednou za čas dokument o žralocích, co si to štrádují řekama do pralesa. Námět rozhodně zajímavý, zpracování ucházející. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama