Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátkometrážní dokumentární film pojednává o vztahu mladých básníků - účastníků soutěže a festivalu Ortenova Kutná Hora k veršům, ať už vlastním nebo cizím, tedy k poezii jako takové. V další rovině film vypráví příběh básnického génia Jiřího Ortena, kutnohorského rodáka, jemuž jsou básnická soutěž a festival zasvěceny. Dokument je tak příležitostí připomenout si osobnost Jiřího Ortena a zamyslet se nad úlohou poezie v životě současné mladé generace. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (1)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Dramaturgicky neujasněné. Orten ke kutnohorskému básnickému festivalu samozřejmě patří, ale jeho miniportrét mohl být s hlavním tématem (kterým je právě onen festival) líp propojen. Ještě víc z filmu ale trčí Foglar - tady se přímo nabízí klasické „méně by bylo více“. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Dvojznačný název filmového dokumentu je možné číst dvěma způsoby. Titul Mladí ve verších odkazuje k mladým adeptům poezie, jejichž poezie rámuje začátek a závěr filmu a míří k poselství v závěru filmu – co mladí a poezie v dnešní době. Titul Mládí ve verších odkazuje k Jiřímu Ortenovi a k jeho předčasně ukončenému mladému básnickému životu. (ČSFD)

Reklama

Reklama