Reklama

Reklama

Before the Wrath

USA, 2020, 84 min

Hrají:

Kevin Sorbo (vypravěč)

VOD (1)

Obsahy(1)

Kým v kresťanskej eschatológii sa hovorí o tzv. Vytrhnutí (1. Tesalonickým 4:16-17), podľa ktorého "my, ktorí budeme nažive, spolu s ním budeme uchvátení v oblakoch," často sa zabúda, k čomu toto proroctvo vlastne slúži. V súčasnosti vedci na Blízkom Východe objavili staroveké antropologické texty z čias Krista, ktoré presne odhaľujú, prečo a ako má k tomuto Vytrhnutiu dôjsť. Tým sa prináša nový pohľad na udalosti, ktoré majú prísť. (Arsenal83)

(více)

Recenze (3)

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Jako my žijeme v určité době a určité kultuře, tak i Ježíš žil v jiné době a jiné kultuře. Takže zatímco lidé okolo Něj byli často plně v obraze o čem to mluví, my pohledem naší doby v tom trochu tápeme a vytváříme různé výklady... Tento dokument se zaměřil na Ježíšova častá přirovnání ke svatbě. Představí nám, jak konkrétně probíhala svatba u Galilejců (odkud Ježíš pocházel a kde se odehrává velká část evangelií) a ta se od té obecně židovské přece o něco liší a na základě toho začínají všechna Ježíšova slova o svatbě dávat hlubší smysl. Tento dokument určitě doporučuji těm, kteří milují Ježíše. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kevin Sorbo sťaby pravý Hercules presedlal z gréckej mytológie na kresťanstvo aspoň svojim hlasom. Tento film nie je klasickým filmom, je to v podstate dokument, ktorý sa snaží analyzovať staroveké proroctvá ohľadom návratu Krista, ako a prečo by k tomu malo dôjsť. Sledovanie dokumentu si vyžaduje vieru a nie požiadavku na vedu. A vlastne až vieru v doslovný výklad Biblie. Dokument sa ale snaží aj vysvetliť Kristove slová a rečenia v symboloch, čo znamenali v tej dobe, ako sa dajú chápať. Zdá sa, že ľudia 1. storočia chápali jeho slovám omnoho jasnejšie než človek modernej doby. ()

Reklama

dakarin 

všechny recenze uživatele

Tento film ocení věřící, kteří se vírou a následováním Pána Ježíše zabývají aktivně a s očekáváním a láskou. Film přináší některé zajímavé pohledy, jež mohou povzbudit k víře a zároveň jako další střípek doplnit naše chápání ohledně Božího plánu :-) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama