Reklama

Reklama

Východ je východ

  • Velká Británie East Is East
Trailer

Obsahy(1)

George Khan je hrdý Pákistánec, který si ve Velké Británii našel ženu a zařídil krámek. Jeho sedm dětí však dnes a denně musí řešit problémy, které sebou nese smíšené manželství. A to znamená život plný kompromisů, protože v městečku Salford jsou Khanovi jedinou menšinou s jinou barvou pleti a náboženským vyznáním. Otec nutí rodinu zachovávat dávné tradice, které už jeho potomkům nic neříkají, zatímco matka musí řešit problém, zda se postavit na stranu milovaného muže nebo hájit právo dětí na vlastní život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že snímek Východ je východ je velmi milým filmem. Je tu několik opravdu vtipných scén, spousta mile humorných a taky několik dost smutných a dramatických. Celkový dojem je tak velmi dobrý - film je situován do 70. let a opravdu tak působí - a to nejen díky přesvědčivým hercům, ale hlavně díky dnes stále více aktuálnějšímu tématu střetávání východní a západní kultury. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vynikající hořká komedie z prostředí pákistánské rodiny, žijící v Anglii. Myslím, že tento film velmi dobře vystihuje ten hlavní problém těchto muslimských přistěhovalců. Ten problém je v tom, že oni chtějí žít u nás v Evropě podle svých ortodoxních pravidel, která jim ukládá jejich víra. Nechápou, že to není možné, že naše kultura a víra je zcela jiná než ta jejich a že je na nich, aby se přizpůsobili, protože oni jsou tu cizinci. V tomto filmu se tento problém řeší převážně s humorem, ale tvrdohlavý otec stále lpí na tradicích a nechápe, že jeho děti chtějí žít už jinak, protože se narodily už v Anglii. Proto je závěr i dost dramatický a končí to tak nějak do ztracena, bez řešení. Většinou jsem se bavil a tak hodnotím nadprůměrně. ()

Reklama

dormouse 

všechny recenze uživatele

Komedie a zároveň sociálně kritická sonda do života pakistánské menšiny v Anglii. Na jedné straně snaha hlavy rodiny držet děti u tradic původní kultury, na druhé straně touha dětí zařadit se mezi běžné Angličany a skoncovat nadobro s náboženskými předsudky. Je to úsměvný film o vážných věcech, se kterými nede stejně nic dělat. A já nikdy nezapomenu na scénu, kdy matka v podání Lindy Bassett s cigaretou mezi rty vysype z dózy sušenky na talíř a zahuláká na celý dům "Snídaně!!" ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Tie ,,bloody kids", co jedia bravcove maso, nechcu si zobrat koho im vybral ich despoticky Pakistansky ocino, islam ich absolutne nezaujima, dokonca randia s anglickymi dievcatami a su homosexuali. Stret stareho tradicneho sveta s tym novym prinasa mnoho usmevnych situacii a vydarenych zartov. Celkom prijemne prekvapenie. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tento film vznikl před 19 lety a příběh se posouvá ještě o dalších 28 let zpět od doby vzniku a rovnou chválím zpracování, opravdu jsem se ocitl na začátku 70. let. Za příběh naopak strhávám bodík za trošku nanicovatý závěr a že u mizivé gay složky udělali z přítele jednoho ze synů květovanou pisklavou buznu. Jinak celkově dobré a jeden recenzent zde to vystihl dle mě zcela přesně: "mrazivá komedie". Doporučuji a myslím, že Vám ta gay složka nebude ani moc chybět ... 5778 ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama