Reklama

Reklama

Father Soldier Son

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po těžkém zranění na misi v Afghánistánu se rotmistr Brian Eisch se svými syny pouští na cestu za láskou, prohrami, vzpomínkami i odpuštěním. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Když jsem koukal na některé časosběry H. Třeštíkové (hlavně Marcela a Strnadovi), říkal jsem si, jakou měla "šťastnou" ruku tehdy na té Staroměstské radnici. Že prostě nemohla vědět, co za příběhy se z toho vyklubou. Leslye Davis tuhle náhodu posunula ještě o level výše. Že se tohle všechno může stát v jedné rodině je prostě neuvěřitelné. Každý si to může přebrat po svém - v tomhle je to hodně podobné filmu Jarhead (Mariňák); půlka lidí si myslí, že to pro-army, druhá že proti. Za mě je to hlavně kulervoucí příběh "nikoho od nikud", normálního Johna Smithe, u kterého byste čekali, že největší zážitek budou nový gumy pro jeho truck. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvapení navzdory tomu, co jsem očekával. Zajímavý pohled do toho, jak to tedy asi v Americe chodí. Nebudu si nalhávat, že bych se do toho dokázal úplně vcítit nebo že bych dokázal pochopit tenhle zvláštní a velice odlišný systém fungování společnosti ale bylo rozhodně přínosné, vidět to takhle z první ruky a nejenom z pohledu válečných filmů. Sice už trochu víc chápu tu jejich národní hrdost a vztah k povolání vojáka (viděno např. na označování profese jako "soldier of the US" namísto "soldier") ale o to víc cením naši pacifistickou společnost, kde je povolání vojáka bráno většinou spíš negativně nebo neutrálně jako každý jiný zdroj obživy, nikoli pozitivně nebo dokonce patrioticky, přesně tak, jak to má v moderní společnosti v době míru být. 4/5 ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama