Reklama

Reklama

Někdo musí zemřít

(seriál)
  • Mexiko Alguien tiene que morir (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Ve Španělsku padesátých let 20. století povolají rodiče svého syna z Mexika domů, aby ho seznámili s jeho snoubenkou. Jenže on si s sebou přiveze baleťáka! (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Disk 

všechny recenze uživatele

Someone Has To Die je fakt super minisérie, ale ten závěr to doslova zabil. Naštěstí oněch několik podle mě absurdních minut mi celou sérii nezkazí. Názorný vhled do dvou bohatých rodin fašistického poválečného Španělska, kde život vašich nejbližších nikoho nezajímá jenom proto, že milujete člověka vašeho pohlaví. Hlavně si zachovat pochybnou "čest". ()

Aquelarre 

všechny recenze uživatele

Kombinace Manola Cara, velké paní herečky Carmen Maury a mé srdcovky Cecilie Suárez (skvělá v La casa de las flores) slibovala hodně. Zajímavé doplnění A. Speitzerem (El oscuro deseo) a E. Alteriem, obecně za mě dobrý výběr herců. Pěkný obraz frankistického Španělska. Jen si nejsem jistá, zda divák neznalý španělských dějin pochopí spoustu narážek. Možná kdyby měl miniseriál jeden-dva díly navíc na prohloubení příběhu, nevadilo by to. Fajn víkendovka. 8/10 ()

Reklama

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Zakončení zklamalo patosem a pitomostí a zbořilo dojem z dokonalého druhého dílu. Postava matriarchální megerovité babky nešíří ten strach, který ve mně scénář chce mermomocí vzbudit; působí ploše - nic, co už bychom nikde jinde neviděli. Proto se mi v posledních pěti minutách chtělo spíš smát. No, naštěstí byl ke všemu vážně solidní lead-up. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Minisérie Někdo musí zemřít mě na první pohled oslovila svým tématem a prostředím, v němž se odehrává. Nicméně po zhlédnutí mám z této mexické "jednohubky" smíšené pocity: Tvůrci rozehráli na poli tří epizod několik problematik (rodinné/partnerské vztahy, postavení vůči sexuálním menšinám, pomluvy vs. pravda) a dokázali mě zpočátku vtáhnout do děje, v němž mi častokrát nejedna postava neuvěřitelně pila krev svým arogantním, pokryteckým či psychopatickým chováním (zde to na plné čáře vyhrály "bábinka" a Cayetana), takže o emoce nebyla fakt nouze. Líbilo se mi vizuální pojetí "ostřílených" intermezz s jednotlivými postavami a zaujala mě kriminalistická rovina minisérie, byť byla předvídatelná. Během třetí epizody jsem však měl pocit, že tvůrcům poněkud zvlčel scénář a samotný závěr mi přišel jako nějaká telenovela říznutá libovolným filmem od Tarantina (míněno bez urážky vůči němu). Slibný námět a rozehraný děj nakonec tak nějak vyšuměly. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

K seriálu mě přivedla Ester, nadšená odcházím z Cecilie. Herci jsou na téhle sérii beze sporu tím nejlepším. K zahození ale není ani hustá atmosféra, která se tvůrcům podařila - i díky hudebnímu doprovodu - vytvořit. Slabinu vidím ve scénáři, který není dotažený. Ono to takhle sice stačilo, ale je docela škoda, že to neposunuli dál. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama