Reklama

Reklama

Velkolepé stavby dávnověku - Série 2 (2021) (série)


Angkor Wat (S02E01)

(epizoda)
Francie, 2021, 49 min

Hrají:

Jon Rand (vypravěč)

Obsahy(1)

Hluboko v kambodžské džungli se ukrývá největší náboženský komplex, jaký byl kdy postaven... Chrám Angkor Vat – rozsáhlá, 1500 metrů dlouhá a 1300 metrů široká stavba – byl postaven ve 12. století během pouhých čtyř desetiletí, čímž dodnes fascinuje vědce z celého světa. Spletitou centrální svatyni s pěticí gigantických věží, jež komplexu dodávají impozantní vzhled, obklopuje téměř 200 metrů široký vodní příkop. Díky snímkování ze satelitního, molekulárního a leteckého měřítka mohou nyní archeologové objasnit největší záhady této lokality, zapsané na seznam světového dědictví UNESCO. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řadu cyklu jsem neviděla, ale opět chválím francouzskou dokumentární tvorbu. O kambodžských chrámech jistě vzniklo hodně dokumentů, ale ten pohled z pozice současných technologií je pro mě velmi velmi přitažlivý. Ty vizualizace a animace! Děkuji tvůrcům za originální přístup. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je fascinující, o jak velkou oblast se jedná. Kdo by řekl, že hlavní chrám tvoří až 10 mio kvádrů pískovce. Kvádr má kubík a je z lomů vzdálených až 50 km. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama