Reklama

Reklama

Historie pro začátečníky - Série 1 (2020) (série)


Plasty (S01E04)

(epizoda)
Velká Británie, 2020, 21 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Plasty změnily náš způsob života, ale pokrok si vybírá vysokou daň: 7,8 miliard tun odpadu. Jsou plasty zázrak, nebo pohroma? (Netflix)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žijeme dobu plastovú a hoci nám plasty vo veľkom pomohli, teraz sme ho začali nenávidieť. Samozrejme, prírodu treba chrániť a treba urobiť všetko pre jeho ochranu. V rozumnej miere. Presne ako Trevor hovorí, nikto postihnutý čo by reklamný produkt nám to vysvetľovať nemusí. Našťastie tento dokument bol informačný, nie zbytočne preagitovaný. Len krátky a obsahovo tak ani zďaleka nevyčerpaný. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V dokumentu se dozvíte, že jak se lidská populace množí geometrickou řadou, v oceánech jsou odpadkové skvrny. Ta největší je známa jako tzv. Tichomořská odpadková skvrna skládající se převážně z plastů, která je dvakrát větší než Texas. Jedna pet láhev se rozloží za 450 let, možná více. V roce 2050 má být v oceánu víc plastů než ryb. Týdně pravděpodobne spolykáme mikroplasty o velikosti kreditní karty. Plasty v moři ročně zabijí milion ptáků. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K tomu aby sa o problémoch ktoré nám plastový odpad spôsobuje (ale aj o jeho nepopierateľnom prínose pre spoločnosť) nie je potrebná ukričaná mentálne postihnutá mladá deva zo Švédska. Stačí natočiť dobrý dokument ktorý by v spojení s časťou z cyklu Beautiful planet určite oslovil každého normálne zmýšľajúceho človeka. ()

Reklama

Reklama