Reklama

Reklama

Řím, věčné město

(TV film)
  • Francie L'Italie : Rome, la ville éternelle (více)
Francie, 2015, 52 min

Režie:

Jacques Vichet

Obsahy(1)

Procházka po úchvatných památkách italské metropole... Italský Řím tvoří významný bod dějin. A to už od starověku, kdy vévodil Středomoří a celé Evropě. V průběhu staletí tu zástupci světské i duchovní moci nechali vystavět památky nejrůznějších uměleckých slohů. Přetrvaly věky a staly se cenným svědectvím minulosti. Celá staletí římské historie se odráží ve tváři města. Jeho nedílnou součástí jsou antické chrámy a amfiteátry, kostely, přestavěné v honosně barokním stylu. Zrovna tak tu ale najdeme i renesanční paláce, fontány, náměstí, půvabná zákoutí a malebné uličky. Všechna tato místa dělají z Říma příjemné město pro život i zajímavou návštěvu. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkná až zahlcující komentovaná prohlídka po památkách a v závěru obrazárna. Chtělo by to v současné beznadějné covidové pandemii něčím osvěžit, třeba pořádnou noční taneční party. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Rychlý videoprůvodce věčným městem za hodinu. Záběry jednotlivých památek v turistickém provozu bez nadpozemských záběrů z dronu, které by leccos situačně zpřehlednily. K tématu by měl určitě existovat alespoň 10dílný bratříček ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Turistický sprievodca večným mestom, doslova je to poňaté tak, ako by ste boli turistom, sedeli v autobuse a sprievodca by vám vykladal, čo práve vidíte a trochu histórie okolo toho: https://dokumenty.tv/rim-vecne-mesto-dokument/. Mohli však vynechať nepresné pojmy ako napríklad "Cisár Julius Caesar", keďže Caesar nikdy cisárom nebol. Krásne obrázky, ale ten výklad naozaj niekedy pokulháva. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Průvodce Římem, pro diváka, který kvantum informací miluje. Perfektní lákadlo, pokud tam nejedeš jenom na zmrzlinu, kafe, fotit si selfíčka na instáč na Španělských schodech nebo z fontány. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama