Reklama

Reklama

Ortel - Mešita

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Česko, 2016, 2:31 min

Hrají:

Tomáš Ortel

Recenze (8)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Vytočiť jediným klipom hneď dvojicu samozvaných odborníkov na všetko, bojovníkov za spravodlivosť, práva tučniakov z Madagaskaru a svištov z Horného Výplachu iba opakujúcim sa textom troma akordami a videoklipom bez nápadu na to človek musí mať talent. SJW forever... ()

angel74 odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud je někdo ateista (u Tomáše Ortela nepředpokládám, že by byl v jádru mírumilovný křesťan), tak by si neměl brát do huby žádné náboženství, už jen proto, že ho nikdy nemůže pochopit. Když odhlédnu od značně propagandistického textu, tak hudebně je to příšerná odrhovačka ve stylu, na jaký dnes bohužel širší veřejnost slyší. A samotné video? O tom se radši ani vyjadřovat nebudu. Asi takhle nějak totiž vypadá nábor mladých do zbraně... ()

JamesSi

všechny recenze uživatele

Mešita je jasnou neonacistickou anti-muslimskou písní. Ale něco se jí musí nechat - má nevěřitelný MEME potenciál. Zatímco další písničky od Fortela jsou nudné, hrozné sloky Mešity jsou alespoň zapamatovatelné. A to i díky jejich nehorázné stupiditě. Jen v úvodním "V zemi křesťanů mešita stojí" je neuvěřitelná lež - Česko je převážně zemí bezvěrců. V rýmu "Xenofobní strach bije na poplach" Ortel dokonce přiznává svou Xenofobii. Není divu, že na song vznikla spousta parodií. Všemu pomáhá strnulý videoklip, kde dva Češi stojí s lyžařskými kuklami nad trýzněneným Ortelem. Využít konec videoklipu jako promo na turné je přesně to out-of-box thinking, které by jsme od autora písně čekali. Nechápu, kdo může být neironickým fanouškem Ortelu, ale pokud se chcete ironicky zasmát nad něčí hloupostí - Mešita jasně vyčnívá z Fortelovi šedé diskografie. That said nejsem muslim, aby mě to osobně uráželo. ()

AloeB odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznávám tomuto klipu všechen ten meme materiál a ty skvostné parodie (v čele s tou od Pokáče samozřejmě), za což si ho cením. Jinak si myslím, že je to celkem urážka čehokoliv, co má něco společného s hudbou, či dokonce obyčejnými písničkami, a to ne pro obsah, se kterým nesouhlasím, ale pro to textové a hudební dno. Co se tomu ale musí nechat je to, že pan Hnídek moc dobře ví, co v jeho cílové skupince vzbudí emoce. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Já nejsem intelektuál, já mohu dát plný počet bodů, či procent, jak kdo chce. Uznávám sice, že to není nic brilantního, ale myšlenku to vyjadřuje naprosto přesně. ()

Kokutek odpad!

všechny recenze uživatele

Křesťani maj Peklo, Hnídek má uřízlou hlavu pro Alláhovo slávu. Jaký si to uděláš, takový to máš. ()

Nick321 odpad!

všechny recenze uživatele

Mne by opravdu zajímala jedna věc. Když ultrapravicová populistická hudební skupina řeší v možná nejateističtější zemi na světě (nepočítáme-li Čínu a její uřvané mimino Severní Koreu) otázku náboženství a když jsou schopní se současně stylizovat do křižáků i husitů, jakou stranu by si během husitských válek tito flastenci vybrali? Ony tyhle dva tábory nenašly příliš společné řeči. Na tuto otázku by zřejmě nenašlo odpověď ani tvrdé jádro bezzubých fanoušku / fašounků, které byste v soutěži chlastingu nepřekonali. Ale zase nebýt tohoto rozhořčeného krákorání, neměli bychom se čemu smát a nevznikaly by na něj vynikající parodie. ()

UnCool odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je největší bahno české hudební scény. Jediné co je na tom skvělé, je to, že na to vznikly skvělé parodie. :D ()

Reklama

Reklama