Reklama

Reklama

Macao, město mnoha tváří

(TV film)
Francie / Čína, 2018, 52 min

Obsahy(1)

Procházka po městě, kde se setkává východní svět s tím západním... Macao je sice jen malou tečkou na mapě, ale díky své poloze, historii, kultuře, slávě a bohatství vyniká nad většinu svých sousedů. Stále si udržuje pověst místa, kde se Východ setkává se Západem. Navzdory své nepatrnosti se však jedná o nesmírně vlivnou a bohatou oblast, která je na světové scéně unikátní mimo jiné i svým kulturním významem. Je přístupná buď po plavbě trajektem z Hongkongu, nebo po nejdelším silničním mostě na světě. Vzhledem ke své poloze na Dálném východě je toto město občas považováno za exotické nebo čínské, byť nepostrádá evropské prvky. Toto úchvatného město kdysi sloužilo k výměně zboží mezi Portugalskem, Evropou a Čínou, zatímco dnes láká návštěvníky z celého světa velkým množstvím atrakcí. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument je přesný opak typu dokumentů kde má cestovatel na sobě kameru a prochází ulicemi, cpe se v restauracích a někdy navštíví noční zábavu města. Zde jsou jen pohledy ze vzduchu a je vše je zacíleno na architekturu. Mě se to líbilo Připadal jsem si volný jako pták. Hustota obyvatel na km čtverečních 20000 (bez turistů) je zde třináctkrát větší než v Praze. Pořád to nemá na Káhiru s 30 tisíci obyvateli na kilometr čtvereční. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokumenty o cestování a z přírody umí francouzi. Tak detailně jsem poznal Macao, jako bych tam byl. Úchvatné záběry na staré a nové město z dronu, které bych tak sám nenatočil. Velmi zajímavé město, rád se podívám na opakování. ()

Reklama

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Wau jedním slovem nádhera...! Opravdu dechberoucí podívaná na nádherné město Macao kde žije 68 milionů lidí :))) Krásná podívaná na architekturu kde se střetává východ se západem... Lol 55 kilometrů dlouhý most, který je nejdelší na světě... Jj Čína je úžasná a nikdo se jí nevyrovná..! Macao je jediným městem s povoleným hazardem v Číně... ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Při droních záběrech na tento čínský distrikt se speciálním statusem mi místy padala brada. Dřív portugalské území, kde byl povolen a řádně zdaněn hazard, dnes vypadá jak z jiné planety - samé mrakodrapy, kasina a prosklené budovy nevšedních konstrukcí, do toho kontrastně vmíchaná staroportugalská koloniální zástavba, třeba monumentální zbytky katedrály svatého Pavla. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Hnusná krabička sardinek, kde se nežije ale přežívá, čínský komentář samozřejmě vše oslaví... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama