Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nové pracoviště Hannese Fuchse je neobvyklé: je to vězeňská škola v křídle pro mladistvé velké vídeňské věznice. Svérázná vězeňská učitelka Elisabeth Bergerová je svými nekonvenčními výukovými metodami trnem v oku vězeňské stráži, ale při jejích hodinách výtvarné výchovy se při malování uklidní i ti nejtvrdší vězni. Když má Fuchs první třídní dozor, dojde k incidentu se záhadnou, samotářskou vězeňkyní Samirou, který má nečekané následky a otevírá ve Fuchsovi dávno zapomenutý strach... S filmem Učitel nám Arman T. Riahi na základě skutečných událostí dává nahlédnout do neznámého každodenního života za zdmi věznice a zavřenými dveřmi. Emocionální drama, které je stejně hořké jako nadějné, diváka zaujme až do poslední minuty. (Das Filmfest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

claudel 

všechny recenze uživatele

Tematicky rozhodně zajímavé a aktuální, resp. možná i další dvacet až třicet let aktuální. Tahle sociální-psychologická dramata mám rád. Jen jsem postrádal trochu silnější scénář, práci dramaturga a lepší ukotvení příběhu. Po slibném začátku se děj rozbíhá do všech stran a spousta linií zůstane ve slepé uličce, nevysvětlena, nevyřčena. Možná se jedná o záměr tvůrců, mně však takový styl úplně nesedl. Po dlouhé době opět Sibel Kekili, ta mě naopak potěšila. ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Silné téma, kvalitní zpracování a především výteční M. Hofstätter a A. Petrovic. Prostředí působí velmi reálně a chladně. Z odhaleného osudu Samiry běhá mráz po zádech. Charaktery hlavních postav jsou velmi dobře vykresleny a ač sleduje škálu mladých vyvrhelů společnosti, máte potřebu jim fandit, stejně tak jako jejich učitelům. Vše skvěle doplněno dobrou hudbou. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama