Reklama

Reklama

Hitlerovi navzdory

  • Kanada Cheating Hitler: Surviving the Holocaust
Kanada, 2019, 88 min (Alternativní 2x46 min)

Režie:

Rebecca Snow

Scénář:

Rebecca Snow

Obsahy(1)

Během nacistického holocaustu zemřelo 1,5 milionu dětí. Několik jich ale zázrakem přežilo, a mohou nám tak povědět svůj hrůzný příběh... Tři oběti holocaustu, kterým se podařilo přežít nacistické vyvražďování židů za druhé světové války, se po mnoha letech znovu vrací na místa ohavných zločinů. Odvážně navštěvují lokace, které hluboce ovlivnily jejich minulost i celý život. Podívejte se v jejich doprovodu na místa, odkud pocházejí, hrůzné koncentrační tábory i důmyslné skrýše, díky kterým se dokázali schovat. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ťažká časť histórie, lebo je tomu až ťažko uveriť, že niekto bol ochotný a vlastne aj s radosťou vraždil deti. Nie že by mu niečo urobili, proste uveril určite teórii o nadradenosti a kolektívnej vine. Ale strieľať do hlavy, to už musí byť iný psychopat. Vďaka tzv. „účtovníkovi Osvienčimu“ - Oskarovi Gröningovi vieme presne, ako to tí nacisti brali: "Keď sme zabíjali deti, my sme v nich nevideli nepriateľov, ale kolovala v nich krv nepriateľa a nepriateľské teda bolo to, že by raz vyrástli v žida, ktorý bol potenciálne nebezpečný." ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to vážně děsivé. Tři kanadští přeživší holocaust s nezodpovězenými otázkami z jejich minulosti. Jejich cesta zpět do rodného města, na místa zabíjení. "Čím jsem si zasloužila, že jsem naživu? Tohle mě celé ty roky trápí", říká jedna z obětí. Maxwell se diví co se stalo s děťátkem zachráněným v lese v roce 1943. Helen chce vědět více o osudu jejího bratra. Rose chce poctít matku a otce návštěvou míst, kde trávili poslední den. Nebylo řečeno co oba chlapci schovaní měsíce v díře v lese v zimě jedli. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama