Reklama

Reklama

Mexiko, koloniální města severu

(TV film)
  • Francie Les Villes coloniales du nord de Mexico (více)
Francie, 2015, 51 min

Režie:

Jacques Vichet

Obsahy(1)

Úžasná atmosféra a architektura historických měst bývalé španělské kolonie... Mexiko si po staletí zachovává kouzlo svébytné architektury, které vzniklo propojením původní indiánské a španělské kultury. Koloniální města nabízejí své poklady po celé zemi. Městská zástavba často vybudovaná okolo kostela a hlavního náměstí patří mezi skvosty kulturního bohatství země. Každý kostel, nebo klášter dodává městu své neopakovatelné kouzlo. Stinná patia a elegantní schodiště přispívají k nenapodobitelné atmosféře, dobře udržované parky soupeří s elegantními náměstími. V Mexiku nyní najdeme kolem třiceti koloniálních měst, z nichž některá jsou díky své kráse a historii zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

sator 

všechny recenze uživatele

99 % dokumentů je bez života, bez schopnosti zachytit atmosféru místa, vpravo vidíte vlevo vidíte...Naprosto netušíte jaký lidé tam žijí, jak se jim tam žije... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Francouzský dokument plný krásných obrázků mexické koloniální architektury a takový unylý komentář, který z toho dělá nudu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument pro milovníky architektury má krásný hudební doprovod. Styl staveb je jednotný, staromilské rozjímání v moderním životním tempu. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama