Reklama

Reklama

Pravá nevěsta

(TV film)
  • Německo Helene, die wahre Braut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Helene je úžasná dívka - přátelská ke všem, vždy vstřícná, velmi milující ke zvířatům a pracovitá. Ale to, co její zlá nevlastní matka Gertrud požaduje, dokonce ani pro schopnou Helenu, není možné. Když je její zoufalství největší, najednou se objeví Fairy Cleo. Helene se najednou daří plnit stále nová přání své nenasytné nevlastní matky. V medvědím lese je dokonce postaven hrad. Když se Gertrud dozví, že princ Lassmann má při lovu projít kolem jejího hradu, chce prince chytit a zavřít Helenu ve sklepě. Ale věci se vyvíjejí jinak. A když se princ skutečně objeví, zamiluje se do Heleny až po uši. Princ plný vzrušení spěchá domů: Chce svým rodičům říct, že konečně našel svou nevěstu. Ale královský pár již má jiné plány ... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

curil 

všechny recenze uživatele

Nezáživná pohádka, oproti českým jí chybí alespoň příslovečná špetka humoru. A nad čím se skoro pokaždé pozastavuji, že v těchto německých výtvorech většinou hrají, nechce si mi rovnou napsat nehezcí, ale přinejméně nepřitažliví herci. Tak je tomu i v tomto případě, kdy dívka Helene je klasická Brunhilda. ()

Reklama

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Start je neskutečně nudný, ale pak se to změní. Poznámka: Macecha musí být úplně pitomá, když má tak pitomá přání. To třetí. Herecké obsazení neznámé. Herci nejsou ani sympatičtí. Herecké výkony nic moc. Princezna je krásná, ale také se zdá být moudrá. 👍 Poznámka: Tohle není pes, to je omyl přírody. Více se nosí, než chodí. 👎 Hvězdiček 3 ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka s krásnou výpravou a kostýmy, ale hlavně s krásným pohádkovým dějem a "mravním poselstvím".  Je zde nenápadně výchovná až archetypální a iniciační dějová linka, kde něco sice maličko (logicky) nesedí, ale v jiném smyslu (iniciačním) to sedí skvěle.  Herci jsou holt jací jsou, i mě to nutí pracovat na svých (nudných) streotypech a vidět krásu i v nezvyklé a rozhodně zajímavé tváři Caroline Hewling, Stefan Gorski je takovým nenápadným způsobem moc pěkný a Pastýř,  vrchnost a princezna jsou taky pěkní a nikterak odpudiví. Dám pohádce o hvězdičku víc, protože jsem přesvědčená, že zdejší hodnocení je nezaslouženě nízké. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pohádka nikterak originální, spíše další z variant příběhu o Popelce, tentokrát v německém televizním pojetí. Výprava úsporná, exteriéry zajímavé, kostýmy pěkné, což nelze říci o princezně, která má ke krásce dosti daleko. Raději si měli nějakou pohlednou dívku u nás vypůjčit, protože na princezně celá pohádka stojí. Také na komparzu se šetřilo, ale na televizní pohádku slabší průměr. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama