Reklama

Reklama

Ve věznici Belmarsh

(seriál)
  • Česko Londýnská věznice Belmarsh (více)
Velká Británie, 2020, 2x46 min

Režie:

Jamie Berry

Hrají:

Ross Kemp (moderátor)
(další profese)

Obsahy(1)

Reportér Ross Kemp sleduje život vězňů i personálu v londýnské věznici Belmarsh, která drží nejnebezpečnější odsouzené z celé Velké Británie a kde dosud ještě nikdy nebylo povoleno natáčet... Belmarshská věznice v Londýně přijímá vězně odsouzené ústředním trestním soudem pro Anglii a Wales, který je známý jako Old Bailey. Zdejší vězni jsou často pod drobnohledem médií. Bývají tu váleční zločinci i osoby obviněné z genocidy. V době, kdy věznici navštívil reportér britské BBC, Ross Kemp, tu zrovna trávil na izolované cele devět týdnů známý britský aktivista krajní pravice, Tommy Robinson... Věznice Belmarsh byla v roce 1991 postavena jako první britská věznice s maximální ostrahou určená i pro přijímání vězňů, kteří jsou hrozbou pro národní bezpečnost. V izolaci tu přebývají vězni zaměření proti islámu nebo ISIS, které nelze z důvodu obav z útoků nechat mezi ostatními ve standardním režimu, jako například Aidan James, jediný Brit obžalovaný z teroristických činů v rámci boje proti ISIS v Sýrii. Svůj trest za vraždu si v této nejobávanější britské mužské věznici v době natáčení odpykává také jediná zdejší transgender vězenkyně, Claire Derbyshireová. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

sator 

všechny recenze uživatele

Stoupá násilí ve vězeních...jen otrocký záznam bez nějakého přesahu sociálního či psychologického...(viděny oba díly) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dokumentů o vězních ve věznicích jsem v poslední době viděl několik, ale tento patří k těm lepším. Nevím jaký sociální nebo psychologický přesah chce někdo dělat ve věznicích, k tomu jsou totiž zapotřebí vězni, kteří o to stojí. A ti co o to stojí vypovídají o svém životě. O tom, co udělali a proč to udělali, ale též o tom, proč se už nechtějí do vězení vrátit. Vyzpovídat všechny ani nelze. Pravdou je, že těch autentických událostí a záběrů je víc a působí na diváka mnohem lépe, protože si o vězení samotném, o poměrech a situaci udělá mnohem větší obrázek. Na druhé straně jsem původně chtěl dát pět hvězd, ale pobyt Rosse Kempa jednu noc v cele, kde je sám a jediné, co slyší jsou zvuky nespokojených vězňů, kteří dělají virvál, je trochu ubohý. Vůbec si neudělá obrázek o tom, jak moc je to ve vězení náročné psychicky. To bych spíše čekal, že zde tedy stráví týden a absolvuje s vězni program a projde i běžnými místy, kde se zavření pohybují. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama