Reklama

Reklama

Katie Fforde

(seriál)
Trailer
Německo, (2010–2021), 62 h 43 min (Minutáž: 88–90 min)

Předloha:

Katie Fforde (kniha)

Hrají:

Max Landgrebe, Rike Schäffer, Stefanie Stappenbeck, Henriette Richter-Röhl, René Ifrah, Martin May, Eleonore Weisgerber, Johannes Zirner, Mareike Carrière (více)
(další profese)

Epizody(42)

Recenze uživatele McGuffin k tomuto seriálu (6)

Druhá šance (2014) (E15) 

V New Yorku má dcera restauraci, její otec hodinu za New Yorkem vinařství, které na stará kolena prodává majiteli jiného vinařství. Chvíli ho chce koupit i dcera. I když otci nejsou peníze od dcery proti mysli, jí nákupní snaha dlouho nevydrží, jak když tuší, že se s novým majitelem do sebe brzy zahledí. To je vše, Druhá šance, Geschenkte Jahre, v kostce, vyprávějí podle knihy Katie Fforde Martina Mouchot a Ines Eschmann. Zda se otec s nově zamilovanou dcerou podělil o výnos z prodeje rodného vinařství, ze kterého díky nové známosti ani neodešla, se s námi dámy nepodělily. P.S. To jsou řádky o příběhu, ne o filmu z něj. https://www.macguffin.cz/ ()

Láska nezná hranic (2014) (E16) 

Jak začne jedna Láska v New Yorku, Eine Liebe in New York? Umytým čelním sklem? Šéfovým obletováním? Kdeže, bratrovou nemocnou krví. Jak dopadne? Že si jeho sestra vezme jejího dárce, zavrhne nadbíhajícího šéfa a bratr najde jiného dárce. A navrch ještě peripetie s imigračním. Scénář podle knihy Katie Fforde sepsala Katie Fforde. P.S. To jsou řádky o příběhu, ne o filmu z něj. https://www.macguffin.cz/ ()

Druhý dech (2014) (E17) 

Česky je to Druhý dech, Martha tanzt německy. Ve skutečnosti už druhý dech čerstvě rozvedená matka s dcerou chytly před začátkem tohoto příběhu, když se odstěhovaly z New Yorku. A příběh je to ten, že matka lékařka chytla druhý dech v nové práci i v životě dobrý a dcera na nové střední škole špatný. Dívčí intriky, první trochu mylná láska, kyberšikana a posměch spolužaček. Což ovšem vezme vítr z plachet i její matce. A právě když matka Marta začne znovu tančit, chytne třetí už definitivně dobrý dech, který vzápětí popadne i dcera; takže usmíření, vida, a je po intrikách. Kniha Katie Fforde a scénář Katie Fforde a Jörga Tensinga míní, že když se tančí, dopadne všechno dobře. P.S. To jsou řádky o příběhu, ne o filmu z něj. https://www.macguffin.cz/ ()

Správná manželka (2016) (E23) 

Mohla a chtěla být Správná manželka, Die Frau an seiner Seite, jenže se po vyhlášení manželovy kandidatury na kongresmana za Boston s její viditelnou podporou dozvěděla, že on není na její straně. Jenom. A pak se o ročním dítěti, co má s kolegyní dozvěděla. Tak poskytla ne zrovna lože, ale podporu protikandidátovi. Kandidátovu synovi a publiku pak Beate Fraunholz a Jenny Maruhn podle knihy Katie Fforde ústy otce a matky sdělí, ať se nebojí, že o něj se vždy postarají. A otec rozšířil svůj volební program o program svého rivala, čímž ztratil sponzora a potěšil syna i manželku a zřejmě tak získal její podporu zpět. Ale je to jen domněnka, o tom jmenované dámy mlčí. P.S. To jsou řádky o příběhu, ne o filmu z něj. https://www.macguffin.cz/ ()

Bellino štěstí (2017) (E29) 

Byl jednou jeden realitní makléř, co v New Yorku lidi podváděl byv sám podveden, proto z města zmizel. Za městem se choval jen o málo, ale opravdu jen o trochu lépe a při práci natrefil na staré manžele v krizi, co je plánoval také obrat, a na jejich dceru v krizi, kterou tím pěkně naštval. Protože je autorkou knižní předlohy Katie Fforde, a scenáristka Elke Rössler na tom nic nezměnila, vše se v dobré obrátí, krize jsou zažehnány, partnerské vztahy navázány, dcera na vše zlé zapomene, s makléřem si dají hubičku a tím počne její Bellino štěstí, Bellas Glück. P.S. To jsou řádky o příběhu, ne o filmu z něj. https://www.macguffin.cz/ ()

Ztracené srdce (2017) (E31) 

Otcovou smrtí se synovi dramaticky změní život, vyhodí ho z luxusní léčebny a on zůstane na krku starší, příjmem ani majetkem neoplývající svobodné sestře. Kterou v sedmnácti z domova vyhodil otec. Sestra fotografka po dvou marných pokusech nafotí a do soutěže nejvýznamnější bostonské galerie předá šťastné fotografie svého nemocného bratra. A vyhraje, protože fotky mají srdce. Odměna pro výherce zaplatí přesun bratra zpět do léčebny a v jejím bytě se tak uvolní lůžko, které obsadí její čerstvý nápadník. Voilà, to je Ztracené srdce, Bruderherz, jak jej podle knihy Katie Fforde do scénáře sepsal Arndt Stüwe. P.S. To jsou řádky o příběhu, ne o filmu z něj. https://www.macguffin.cz/ ()

Reklama

Reklama