Reklama

Reklama

Hon na Escobarovy hrochy

(TV film)
  • Česko Zátah na Escobarovy hrochy (více)
Rakousko / Velká Británie / USA, 2020, 51 min

Hrají:

Peter Faerber (vypravěč)

Obsahy(1)

Nechvalně proslulý drogový magnát Pablo Escobar vydělal miliardy dolarů z nezákonného pašování kokainu do USA. Během své vlády teroru nařídil svým nohsledům, aby zařídili odchyt čtyř hrochů v Africe a jejich leteckou přepravu na jeho známý zábavní ranč. Hroši měli být předváděni jako „novinka", která zapůsobí a pobaví jeho kamarády z drogových kartelů. Přitom Pablo Escobar nevědomky rozpoutal invazi zvířat nepřirozených místnímu kolumbijskému prostředí s potenciálně děsivými následky. Poté, co zničili ploty a utekli z jeho ranče, nyní pronikají do divočiny Kolumbie a očividně rodí dvakrát rychleji než jejich afričtí bratranci. Vláda pověřila zvládnutím situace kolumbijskou veterinářku Ginu Paolu Sernu Trujillo. (Viasat)

(více)

Recenze (7)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Buď film předal divákovi příliš málo i formací, nebo je to banda idiotů. Úplně jsem nepobral, jak chtěli pracovat s tou dospělou hrošicí. Ve chvíli kdy plna anestézie namířil do bláta, bylo více než jasné, že ty cca 2 tuny živé (a nasrané) váhy ven nedostanou. Dále, proč operace a pak cesta, místo cesta a pak teprve operace? Také jsem úplně nepobral dlouhodobý cíl. Prý jich tam je asi 60… Dává smysl odchytit - sterilizovat - pustit, ale odchytit - sterilizovat - zavřít v zoo, mi přijde celkem zbytečné. Jako bonus celá situace s gangy, kartely, atd… hovadiny zaplácnou ještě větší hovadinou. Ale jako informační dokument o mentalitě v Kolumbii dobrý. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Kdysi si slavný narkobaron přivezl do své nelegální zoo čtyři hrochy a ti se do dnešních dnů jako správný invazní druh rozmnožili do epidemických rozměrů, potud zřejmě nejzajímavější informace, a tento dokument je o jakési vědkyni, která měla za úkol tuto populaci zkrotit při zákazu zabíjet je. Dokument zajímavý ale o ničem, zvláště když výsledkem celé vědecké práce je - pozor spoiler - že jednoho vykastrovali, ale na další nejsou peníze. ()

Reklama

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Ano Pablo Escobar byl  zatraceně velký frajer a hlavně muž, který se stal Bohem... Vybudoval Zoo a park ve kterém dal práci nejen lidem, ale i zdarma umožnil návštěvu všem obyvatelům... Jj tolik k zářivé minulosti... V současné době je to samozřejmě problém, protože se na to vláda vykašlala..! A nechala je napospas osudu a teď se diví, že mají problém :)))) Sakra ty hrošíci jsou tak nádherní..! PS: nechápu proč ta blbka operovala tu malou hrošici v terénu v tom bahně více než 7 hodin a nakonec ji vezmou do Zoo a to celé trvá 30 hodin :(( Místo toho aby jí operovala až tam..! Prostě kravka co nepřemýšlí... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hon na Escobarovy hrochy by mohl být spíše Kolumbijským dokumentem pro tamní obyvatele, aby jim vysvětlil situaci. Jinak totiž tvůrci nenabídli nic až tak zajímavého. Vysvětlili jak se hroši implementovali do místní krajiny, kdo za to může a proč to musí napravit. Zobrazili nám, jak na tom usilovně pracují. Ale samotný fakt, že byli hroši vpraveni do Kolumbijské divočiny a že tomu tak bylo díky drogovému mafiánu Pablo Escobarovi je víc zajímavý než cokoli, co poté přijde. Ovšem není možné se nepozastavit nad tím, jak vláda přistupuje k problému. Tak nejprve nechá Escobara vesele prodávat drogy, žít ho na ranči jako krále a umožní mu, aby soukromou Zoo založil a leta po jeho smrti likviduje na čem má sama podíl. I u místních by se dalo říct, že si za problémy způsobené hrochy mohou sami. Byli to přece oni, kdo na farmě u mafiána pracovali anebo Zoo radostně navštěvovali. Byl mezi místními oblíben. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že ti dva, co to měli na starosti, místy nevěděli, co dělají, že Escobar je národní hrdina a když ne jeho, pak určitě hrochy každý v Kolumbii zbožňuje. Když se pak konečně veterinářka a odborník na odchyt velkých zvířat dostali k akci, uspí dva hrochy, které chtějí sterilizovat, operují jen mládě, které ještě ani nedosáhlo pohlavní dospělosti, takže by ještě nějaký ten rok počkalo, jeho matku už nestihnou, zjevně nechtějí přivodit zvířatům stres, ale pak ještě mládě od matky oddělí a odvezou, naštěstí cestou žralo mrkev, aby pak přišli na to, že sterilizovat všechny hrochy by stálo miliony dolarů, které nemají. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama