Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejvtipnější, nejanimovanější a nejkratší seriál, díky kterému se hodně naučíte. Animovaná verze legendárního komiksu Opráski sčeskí historje k vidění pouze na internetové televizi Mall.tv. (MALL.TV)

Recenze (4)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Boží, mnohokrát vtipnější než původní komiks, skvěle vygradované. Jednoduché a vtipné opakování dějepisu v pár sekundách. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Geniální minimalistický pořad s absolutně poutavým přesahem do milníků světové i národní historie, co vzešel z pouhopouhých memíků na sociálních sítích. A i když jsou díly ultra krátké, to lámání češtiny je v nich naprosto bezkonkurenční. [viděno v MALL.TV] ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Oceňuji výtvarnou i vzdělávací snahu. Témata jsou také dobrá. Nikdy jsem však nepřišel na chuť tomuto "humoru". Ne, opravdu je to enormně nevtipné a přemýšlím, zdali vtip je tím hlavním prvkem, nebo tím stěžejním je netradičně informovat diváka. Vůbec se mi nezamlouvá komolení češtiny. Čeština je zdánlivě psaná foneticky... ale teda nevím, jaký buran takto mluví nebo mluvil. Navíc koncept videa je také obohacen o prvky moderna i v tématech dávno minulých. To už vůbec nechápu. Mám rád historii, takže rozumím každému dílu, nedokážu však přijmout formu. Bohužel, pořad mi připadá trochu jako prvorepublikové "vtipy". Myslím si však, že malé diváky to dokáže nadchnout. Videa jsou krátká, něco nového se dozví, a možná pro ně bude formát legrační. Proto bych Opráski nezatracoval. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Komikz Opráski s českí historje na intrenetu sleduju uš ňáký čaz, mám taki jejihc papírovou podobu, a počitám se mezi jejihc vleklý fašounky. Takše sem bil hodňe zvjedaf, jag bude vipadat intenretoví serijál (tvz. pohypliví opráski) na Moll Tíví. A bil sem převkapen, positivňe i negatvině. Začnu těmi mínusi. Podle mně zvug (biť zwuki pozaďí sou ok)) opráskům příliž nesvětčí, hlavně protoše přívzuk vipravěče púsobí poňekut nepřirozeně. Opráski sou stavjeny na kolomení českího jasyka, coš při mluwení proztě neňí vono. Navíc kdiž znáte tento femonén dopře jag já, nenabídne vám serož (narosdíl třeba ot knihi Noví povjězťi čezkí) nic novýho, jelikoš fskutečnosťy sou to proztě zanimovaní jednotlivý "ďíly oprásků". Pokut tedi nepočítám závjerečný kometnář, gde je vysvjetlen wtip a jeho hiztorický kontegzt. To něgdy půzobí zbyčetným dojmem, ale jidny dobře pobaví. Tag se tedy doztávám k plusům, coš je hlavně to, že i přez všechny ty slabiny, stále dokášou opráski človjeka rozesmát. A to se ceňí. Dávám 4 hvjezdy a doufám, že si pro mně nepřijde pravopisní kříšág. ()

Reklama

Reklama