Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Andy Lau je soudce Ti

Andy Lau je soudce Ti

06.01.2009 Autor Cervenak
Zní to neuvěřitelně, ale slavný staročínský vyšetřovatel, dobře známý i u nás díky románům Roberta van Gulika, si dosud nenašel cestu na plátna kin. Objevil se pouze ve dvou televizních filmech a čínském seriálu. To se však teď změní. V květnu totiž zahájí hongkongský klasik Tsui Hark natáčení filmu Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame. Nepůjde však o adaptaci žádného van Gulikova románu ani některého ze starých čínských příběhů, z nichž holandský spisovatel vycházel. A dokonce film nebude ani o skutečném soudci Ti, který údajně žil v 7. století. Scénář postaví moudrého vyšetřovatele před zcela novou výzvu: Těsně před inaugurací císařovny Wu, jediné čínské ženské panovnice, začnou náhle za záhadných okolností umírat její přívrženci. Wu je tedy nucena opět povolat do služby Tiho, který byl před osmi lety poslán do vyhnanství. Vyšetřování to bude napínavé a akční, protože tvůrci slibují i nadpřirozené prvky a kung-fu souboje. Takže spíš než detektivku očekávejte akční fantasy. Rozpočet je na Čínu slušných 13 milionů dolarů a v hlavní roli se představí asijská superhvězda Andy Lau. Světová premiéra je naplánovaná na léto 2010.

Reklama

Související novinky

Čínská kinematografie v Praze a K. Varech

Čínská kinematografie v Praze a K. Varech

11.09.2018

Festival čínských filmů z provincie Zhejiang se koná od 18. do 21. 9. v Praze a v Karlových Varech. Na festivalu bude uvedeno 6 celovečerních filmů, v Praze se na ně diváci mohou vydat do kina Evald,… (více)

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

25.04.2012

Dnes tu pro máme pořádnou dávku akce, tak se nezdržujme: Robert Rodriguez je odvážný muž. Chce totiž do role hlavního záporáka v Machete Kills obsadil Mela Gibsona. Podle posledních zpráv je všechno… (více)

Po čem (asijské) ženy touží

Po čem (asijské) ženy touží

04.06.2010

Čínský scénárista a režisér Chen Daming se rozhodl vrátit Hollywoodu „remakový úder“. Už tento týden začne s rozpočtem 5 miliónů dolarů natáčet předělávku romantické komedie Nancy Meyers Po čem ženy… (více)

Bombastické návraty asijských ikon

Bombastické návraty asijských ikon

23.10.2009

Konkrétně do Šaolinu a k obouruční střelbě, aneb nové projekty Jackieho Chana a Chowa Yun-Fata. Jackie minulý týden rozčílil své fanoušky trailerem k rodinné břečce Špeh od vedle, a aby je uklidnil,… (více)

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Jet Li láme rekordy

Jet Li láme rekordy

28.11.2007

Kromě končetin svých protivníků, samozřejmě ;-). Možná vám po jeho průměrných filmech natočených v Americe a několika lehce nadprůměrných v produkci Luca Bessona přijde, že Jet už má dny své největší… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

dnes

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

dnes

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama