Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Expediční kamera - nejlepší filmy o cestování

Expediční kamera - nejlepší filmy o cestování

17.02.2014

V rekordních více než 200 českých a slovenských městech se v únoru a březnu bude konat již 5. ročník Expediční kamery, tedy přehlídka nejúspěšnějších cestovatelských a outdoorových filmů uplynulé sezóny. I tentokrát je připravena pořádná dávka dobrodružství, objevování adrenalinu a napětí. Nově i ve 3D!

Takže co letos ve zkratce na Expediční kameře uvidíte? Pěší přechod jedné z nejdrsnějších pouští světa, výpravu za Pygmeji v Kongu, sólolezení v Yosemitech, u kterého se tají dech, první B.A.S.E. jump ve Vysokých Tatrách, první průstupy nádhernými kaňony v Kanadě a jako perličku ježdění na jednokolce v jeskyních. Tam, kde to promítací prostory umožňují, bude součástí programu také 3D film Domino: Hra v podkroví Ztraceného světa. Popisuje průzkumné výpravy do záhadných stolových hor v pralesích Venezuely, na kterých se podílejí i Češi a které v minulých letech přinesly řadu objevů přínosných pro různé vědní obory.

Řadu promítání doplní doprovodný program – přednášky cestovatelů a sportovců, výstavy fotografií. Slavnostní premiéra proběhne 19. února opět v pražském kině Aero. Diváci se mohou těšit na stereoskopický blok. 3D snímek Domino doplní autor Marek Audy povídáním o tvorbě filmu a promítáním 3D fotografií. Dalším hostem bude Jarda Krajník s povídáním  o 9-ti denním expedičním nonstop závodě. Informace o filmech, podrobný program v jednotlivých městech, data a místa promítání najdete na webu www.ExpedicniKamera.cz.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

dnes

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

včera

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama