Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Filmový festival studentských filmů dospívá

Filmový festival studentských filmů dospívá

11.05.2018

Letos se již po osmnácté otevřou brány Fakulty informatiky Masarykovy univerzity a Univerzitního kina Scala milovníkům krátkých filmů od studentů a absolventů MU. Příznačně s aktuálním ročníkem, se dne 18. 5. od 19:30 můžete těšit na Filmový festival Fakulty informatiky Masarykovy univerzity, kde bude k vidění 18 krátkometrážních filmů. Letošní festival se nese v mottu „Vybarvi se“. Pokud nechcete mít jeden z květnových dní zahalený každodenní šedí, ale krásně vybarvený filmovými políčky, přijďte na festival na Fakultu informatiky MU nebo, pokud stihnete rezervaci vstupenek, do Univerzitního kina Scala. Vstup na festival i následnou afterpárty v klubu MorsArt je pro všechny návštěvníky zdarma. Festival probíhá pod záštitou děkana Fakulty informatiky MU prof. RNDr. Jiřího Zlatušky, CSc.

 

Festivalový program je rozdělen do soutěžní a bonusové sekce. V soutěžní je k vidění 13 filmů, které jsou dílem studentů různých fakult Masarykovy univerzity: hranice domovské fakulty festival už dávno překročil. Jejich autoři si během vytváření vyzkoušeli kompletní tvorbu filmu, od prvotní představy, přes scénář, až po finální produkci a střih. Tyto filmy mohou získat ocenění od odborné poroty nebo i od diváků, díky čemuž se právě i samotní návštěvníci mohou zapojit do festivalového dění. Druhá, bonusová, sekce obsahuje 5 filmů promítaných při zasedání odborné poroty. Po ní jsou vyhlášeny výsledky.

 

Organizace celého festivalu je zejména v rukou studentů, kteří se pod lehkým mentorováním pedagogů starají o celou festivalovou produkci včetně organizačních detailů, grafické stránky festivalu a tvorbu webu. Samozřejmostí je i komunikace se sponzory a mediálními partnery, propagace na sociálních sítích, předtočení moderátorských vstupů a natočení traileru či festivalové upoutávky. Letošní ročník je mimořádný i v tom, že organizátoři vytvořili 256 jedinečných, ručně vybarvovaných plakátů. Z prostor fakulty informatiky je projekce streamována přes internet včetně živých vstupů a vyhlášení výsledků do Univerzitního kina Scala. Každým rokem se tým organizátorů snaží, aby aktuální ročník předstihl v některém aspektu či inovaci ten minulý a pro návštěvníky byl více atraktivní. Návštěvníci se tak mohou opět těšit na netradiční, až experimentální studentské filmy, originální fotokoutek a spoustu doplňkových aktivit. Celá akce je nabitá studentskými nápady, sálá energií a doprovází ji přátelská atmosféra. Pro více informací o festivalu neváhejte navštívit web festival.fi.muni.cz.  

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

dnes

Kolem málokterého projektu je v posledních měsících takové haló jako okolo další Boyleovy apokalyptické vize. O pokračování filmů 28 dní poté a 28 týdnů poté, v nichž Británii zachvátil virus, který… (více)

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

15.05.2024

Natočení nové verze kultovního snímku Barbarella z roku 1968 je tématem střídavě prakticky už skoro po dvě dekády, nicméně zatím se nový příběh spoře oděné hrdinky a jejího meziplanetárního… (více)

Reklama

Reklama