Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Jak sehnat ubytování na filmových festivalech?

Jak sehnat ubytování na filmových festivalech?

26.06.2019

Sehnat ubytování v Karlových Varech se v období těsně před mezinárodním filmovým festivalem může stát noční můrou. Nejenže ceny za noc jsou téměř astronomické, ale zpravidla jsou všechny kapacity v blízkosti nejdůležitějších bodů festivalu již plně obsazené. Velká část návštěvníků nakonec vezme za vděk některým z kempů přímo v Karlových Varech a nebo ubytování v blízkém okolí Karlových Varů. A ačkoli kempy jsou v současné době již dobře vybavené, zdaleka ne všichni se zde mohou cítit pohodlně.


Pokud chcete strávit festivalové dny v pohodlí v hotelu či penzionu, je nutné pokoj ubytování dostatečně dopředu. Pro pravidelné návštěvníky to zcela jistě není novinka - pokoje si zajišťují s větším časovým předstihem (10–12 měsíců před začátkem festivalu). Pokud to ale není váš případ, nezoufejte. Běžnou praxí je, že hotely uvolňují poslední pokoje k prodeji pár dní před začátkem festivalu. V tomto případě je ale nutné počítat s velmi vysokou cenou. Další možností je počkat si na pokoje, které zůstanou volné díky tzv. nedojezdům, tedy hostům, kteří mají rezervaci, ale poté zkrátka z nějakého důvodu nedorazí. Na tyto zvýhodněné pokoje si ale zpravidla musíte počíhat přímo na recepci a nebo sledovat sociální sítě. Informace o uvolněných pokojích hoteliéři často zveřejňují právě tam.


Pomocníkem při shánění noclehu v období filmového svátku mohou být rezervační portály, které informace o volných pokojích shromažďují na jednom místě. Za všechny jmenujme například největší český portál Hotel.cz, kde lze informace o dostupnosti získat nejen na webové stránce, ale i telefonicky.

Kromě karlovarského festivalu, který je největší a nejvýznamnější, se po celý rok koná mnoho dalších tematicky zaměřených festivalů. Jde například o Festival dokumentárních filmů ve městě Jihlava, který se odehraje letos v říjnu (24. - 29.10.2019) a Film festival ve městě Zlín, který již máme v letošním roce za sebou, ale již je vypsán termín pořádání pro příští rok (29.5. - 6.6.2020). Nebo největší sešlost fanoušků mainstreamové filmové zábavy Filmový víkend ČSFD, kterého 8. ročník proběhne letos 9. - 11. 8. v Boskovicích. Pokud se na tyto festivaly chystáte a chcete mít jistotu, rezervujte si ubytování již nyní. Nicméně u těchto festivalů je velká šance sehnat pěkné ubytování i několik týdnů před první projekcí.

Mnoho filmových akcí se také koná ve městě Praha, ale zde je situace s ubytováním až na pár výjimek poměrně dobrá. Vybírat můžete z jednodušších hostelů či ubytoven a pro náročné je zde pestrý výběr hotelů - od klasických tříhvězdičkových, až po ty luxusní.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Nejnovější novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

včera

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

08.05.2024

Bezesporu existuje mnoho filmových franšíz, u nichž by si fandové zbožně přáli pokračování. S každou další zvěstí o možném pokračování milované série jejich naděje stoupají, jen aby vysněný film… (více)

Reklama

Reklama