Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
National Geographic uvádí exkluzivní seriál

National Geographic uvádí exkluzivní seriál

08.08.2020

Děj seriálu Hrubá kůže se točí kolem záhadných vražd osadníků usazujících se v nelítostné divočině Nové Francie v 90. letech 17. století. Zdá se, že nepokoje přerostou v občanskou válku. Z krveprolití jsou podezřelí jak Angličané zastoupení společností Hudson’s Bay Company, tak skupina původních obyvatel Kanien’kehá:ka (Irokézové), pravděpodobně ve spojení s Angličany. Primární snahou je vyhnat Francouze z kolonizované oblasti. Seriál z tvorby Elwooda Reida vznikl podle románového bestselleru Annie Proulxové

Děj se odehrává ve Wobiku, malé osadě na území dnešní provincie Québec. Katolická církev sem vyslala jezuity, aby přivedli místní pohany na pravou víru, Francie se snaží oblast rovněž zabydlet například takzvanými “Filles du Roi”, neboli “královými dcerami”, mladými ženami, které se zde mají provdat a založit rodiny. Nesourodá skupina vyvrhelů, násilníků i nevinných osob se na křižovatce civilizace koncem 17. století musí vyrovnat se všemi krutými nástrahami osudu, konkurenčními zájmy a propletenými vazbami.

Hrubá kůže je příběhem o přežití a snaze vytvořit civilizaci uprostřed nekonečných lesů”, říká tvůrce a výkonný producent projektu Elwood Reid. “Osadníci zde v nekonečném a nelítostném “Novém světě” hledají štěstí, ať už jde o chudé bezzemky, děti ulice, hrabivé obchodníky, chudé dívky s nadějí provdat se v zemi domnělé hojnosti a bohatství či lidi hledající pravou víru. Ti všichni se střetávají s brutální realitou svých snů. Ocitají se v neprostupných lesích dlouho obývaných neznámými národy, které jejich příjezd sledují s opovržením, ovšem také zjištěním, že bude nutné s těmito nově příchozími uzavřít spojenectví.

Napínavý příběh je plný dobrodružství, prozkoumávání a ambicí snílků i bojovníků, z nichž mnozí mají poněkud utopickou vidinu světa, jiní jsou zase neomalení, ovšem všichni jsou nuceni vyrovnat se s nástrahami zrádného neznámého světa. Se sílícími tlaky se utvářejí nečekaná spojenectví, ale i prohlubují staré sváry. Nové rodiny vznikají na pozadí zdánlivě nevyčerpatelného přírodního bohatství amerického kontinentu. Střet civilizace, lidí a nemilosrdného světa obchodu je nadčasový, obdobně jako obrazy přírodních krás a skutečnost, že přežijí jen ti nejsilnější.

Na historickou podívanou z produkce Fox 21 Television Studios a Scott Rudin Productions se mohou těšit diváci ve 172 zemích světa a 43 jazycích. Autorem projektu a výkonným producentem byl Elwood Reid známý například seriálem The Bridge a sama autorka předlohy Annie Proulxová. Ta dosud vydala osm knih včetně světového bestselleru Ostrovní zprávy a povídkové sbírky Close Range. Za své texty získala mj. Pulitzerovu cenu, Národní knižní cenu, Mezinárodní cenu Irish Times pro prózu a ocenění PEN/Faulkner Award. Její povídka Zkrocená hora se původně objevila v magazínu The New Yorker a byl podle ní natočen oscarový snímek.

Reklama

Související novinky

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

01.11.2017

Norská horrorová romance, lovestory dvou mužů na ovčí farmě nebo životopisný film o muži, co probudil naše sexuální fantazie... I takový bude osmnáctý ročník queer filmového festivalu Mezipatra,… (více)

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

13.08.2015

Jak určitě víte, americká Akademie filmového umění a věd pravidelně "vyrábí" nejlepší film roku. Časopis The Hollywood Reporter zaujatě sleduje každé oscarové klání, sem tam se ale také ohlédne do… (více)

Příliš teplý Soderbergh?

Příliš teplý Soderbergh?

07.01.2013

Steven Soderbergh se už před několika lety pokoušel natočit biografii slavného televizního baviče a zpěváka Liberaceho, který byl v padesátých až sedmdesátých letech minulého století nejlépe placeným… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Nepřístupný Ang Lee

Nepřístupný Ang Lee

02.09.2007

Trailer k novému špionážně-válečnému romantickému dramatu sběratele Oscarů Anga Leeho Lust, Caution už je k vidění i zde na CSFD, ale co v něm tvůrci neukázali, jsou scény, které pořádně nadzvedly… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Charlize a Kate jako lesbičky

Charlize a Kate jako lesbičky

22.02.2006

Topmodelka Kate Moss opustí předváděcí molo, aby mohla být obsazena do role lesbické přítelkyně legendární zpěvačky Dusty Springfield, kterou ztvární Charlize Theron v dosud nepojmenovaném… (více)

Divočina na Aljašce

Divočina na Aljašce

04.02.2006

Dobrodružný film z prostředí Aljašky pod jmeném INTO THE WILD v hlavní roli s Emilem Hirschem (Legendy z Dogtownu) bude definitivně režírovat Sean Penn. Společnost Paramount vsadila na knižní… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Reklama

Reklama