Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Porazilo Disney Netflix?

Porazilo Disney Netflix?

14.08.2022

Ne tak docela. Mediální gigant ve středu oznámil finanční výsledky za poslední čtvrtletí, jimž vévodila informace, že jeho streamovací služby mají nyní více předplatitelů, než Netflix - konkrétně přes 221 vs. 220,7 milionu. Vzhledem k tomu, že se Disney do tohoto segmentu rozhodlo plně opřít teprve před pár lety, je to jistě úctyhodný výkon. Na skutečné překonání Netflixu to nicméně nestačí.

Zaprvé je zde samozřejmě fakt, že Disney muselo sečíst čísla tří streamovacích služeb - Disney+, Hulu a ESPN+. Každá z nich přitom nabízí výrazně jiný typ obsahu, takže se jejich uživatelská základna může poměrně výrazně překrývat. Zadruhé jsou předplatná služeb výrazně nižší, než u Netflixu - třeba o polovinu nebo i více. Získat a udržet si diváky je tak podstatně jednodušší, a hlavně má Disney z jednotlivých předplatitelů nižší zisk, než jeho hlavní konkurent.

V souvislosti s tím přijde letos v prosinci důležitý moment, a to asi třetinové navýšení cen Disney+, Hulu i ESPN+ pro diváky v USA. V případě první služby navíc vzniknou dvě předplatná. Dosavadní jediná nabídka v ceně 7,99 dolaru měsíčně bude nově obsahovat reklamy, asi čtyři minuty za hodinu přehrávání. Ti, co se budou chtít otravným reklamám vyhnout, si budou muset tři dolary za měsíc připlatit. Vedení Disneyho věří, že tím o větší počet uživatelů nepřijde, s jistotou se to ale uvidí až počátkem příštího roku, kdy budou známá první čísla po zvýšení cen. Netflix mezitím předplatitele dvě čtvrtletí po sobě ztratil, v tom příštím ale opět počítá s růstem.

(ve spolupráci s CzechCrunch)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

včera

Natočení nové verze kultovního snímku Barbarella z roku 1968 je tématem střídavě prakticky už skoro po dvě dekády, nicméně zatím se nový příběh spoře oděné hrdinky a jejího meziplanetárního… (více)

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Reklama

Reklama