Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Vznikne NEJVĚTŠÍ FILMOVÝ OBRAZ

Vznikne NEJVĚTŠÍ FILMOVÝ OBRAZ

18.10.2022

Výtvarná skupina Procesisté, ve spolupráci s ČSFD a filmovými fanoušky, namaluje největší filmový obraz všech dob. Akce proběhne 12. - 22. listopadu 2022 v pražském kině BIO OKO a každý den mezi 19:00 a 23:00 bude vysílána online na YouTube kanále Nevzdělanci. Půjde o živou performance, obraz bude komponován z podnětů a nápadů diváků přímo během malování. Nápady bude moct přispět každý, prostřednictvím chatu v živém vysílání na zmíněném YouTube kanále, nebo naživo během dne, při návštěvě ateliéru s rozmalovaným obrazem v BIO OKO.

Skupina Procesisté má za sebou již několik takto malovaných obrazů na různá témata jako noční život, člověk, sen a další, což jsou také velmi komplexní a mnohovrstevnatá díla. „Trailerovou“ ukázku filmového obrazu můžete vidět v náhledu u této novinky a v plné velikosti na tomto odkazu. Originální způsob improvizované malby, který umělci nazvali procesismus, je zcela nový výtvarný směr, reagující na dobu a možnosti v propojování lidí pomocí internetu. Obrazy jsou tedy tvořeny širším záběrem vícero myslí, přesahující jednoho člověka, jakožto individuálního autora.

NEJVĚTŠÍ FILMOVÝ OBRAZ bude veliký 3 x 2,2m a bude kombinovat stovky filmových odkazů, vodítek a hádanek, kterými přispějí filmoví fanoušci. S heslem autorů „Boříme hranice mezi malíři a diváky“  tak vznikne dílo unikátní nejen pro ČR, ale i ve světovém měřítku. Svět filmových motivů a postav je téměř nevyčerpatelný a už teď je tedy jasné, že se každý filmový fanda má na co těšit. Buďte tedy u toho a třeba se i váš nápad otiskne do NEJVĚTŠÍHO FILMOVÉHO OBRAZU!


Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

včera

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama