Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Netflixu se všechno daří

Netflixu se všechno daří

24.10.2023

Není to tak dávno, co někteří Netflixu předvídali těžké časy a firma za sebou měla období výrazného poklesu hodnoty akcií. Teď se situace až překvapivě rychle obrací. Firma před pár dny oznámila výsledky za poslední čtvrtletí, které dost výrazně překonaly očekávání analytiků a její akcie vystřelily nahoru - o 16 procent za jeden den, nejvíce od počátku roku 2021. Na jedné straně dominantní streamovací služba získala 8,76 milionů nových předplatitelů, více než třikrát tolik, co za stejné období o rok dříve. Na druhé firma dosáhla na vyšší příjem na akcii, než se předpokládalo.

Velice dobře jí totiž vycházejí dvě nedávno implementované strategie - jednak uvedení levnějšího předplatného s reklamami, jednak zamezení sdílení hesel. Byť mnozí mysleli, že to bude mít za následek velký odliv uživatelů - a část si jich skutečně účet zrušila - ve skutečnosti nových předplatitelů z řad zablokovaných „sdílečů účtů“ rychle přibývá. Teď je otázka, jak dlouho taková situace vydrží, odborníci i akcionáři jsou ale optimističtí. Pro uživatele to už pochopitelně tak růžové není. Jednak už nemohou sdílet účet, jednak je například ve Spojených státech čekají navýšení cen.

(ve spolupráci s CzechCrunch)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

včera

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama