foto

Otmar Penker

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Otmar Penker je rakouský filmař, který se specializuje na zvířecí říši Alp. Roky pracoval se stovkami odborníků a biologů na vývoji efektivní a působivé kameramanské techniky, která by přesvědčivě zobrazovala alpskou divočinu. Podílel se na několika dokumentárních filmech. Princ alpský (Prince of the Alps, 2007) získal přes 15 mezinárodních ocenění. Dokumentární televizní film Kouzlo hor (Magic of the Mountains, 2009) se stal Nejlepším filmem roku o přírodě na filmovém festivalu v Sestriere. V roce 2004 napsal Penker první koncept filmu Golden Eagle, ze kterého později vzešel scénář Králové hor (Brothers of the Wind).

Bioscop

Kameramanská filmografie

2015 Králové hor

Dokumentární

1987 Universum (TV seriál)
1982 Nature (TV seriál)

Režijní filmografie

2015 Králové hor

Dokumentární

2007 Universum: Der Prinz der Alpen (TV film)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

1982 Nature (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace