Reklama

Reklama

Shaji Kailas

Shaji Kailas

nar. 15.08.1965 (58 let)
Thiruvananthapuram, Kérala, Indie

Biografie

Shaji Kailas je indický filmový režisér, který režíruje převážně malajalámské filmy a je známý svými komerčně úspěšnými filmy v Kerale. Dlouhodobě spolupracoval se scenáristy Renji Panickerem a Renjithem. Díky spolupráci s oběma scenáristy režíroval většinu úspěšných filmů v Mollywoodu.

Shaji Kailas začal v roce 1989 natáčet film News současně s filmem Sunday 7.P.M., ale News se stal jeho debutovým filmem. Tyto filmy se nedočkaly širšího přijetí. Ve scenáristovi Renji Panickerovi se skrývalo kouzlo a hned pět filmů, které spolu Shaji a Renji natočili, lámalo kasovní rekordy. V roce 1993 natočili tři filmy – Sthalathe Pradhana Payyans, Ekalavyan, Mafia  – které překonaly předchozí rekordy. V letech 1994 a 1995 zopakovali stejné kouzlo při uvedení filmů Commissioner a The King.

Později Shaji vytvořil nové duo s Renjithem a zabodoval s filmy Aaram Thamburan, Narashimham a Valliettan. Renjith napsal Mammoottymu roli na míru ve filmu Valliettan a film se stal obrovským hitem. Podobně se Renjith snažil uspokojit fanoušky Mohanlala a napsal pro herce další roli ve filmu Narasimham. Po úspěchu těchto dvou filmů se Shaji pokusil natočit tamilský film Vaanchinathan, ale film si nevedl dobře. Shaji se poté potýkal s neúspěchem ve své kariéře, protože jeho filmy způsobovaly komerční fiasko a mnoho filmů bylo staženo z kin kvůli špatnému ohlasu.

Shaji si pak vzal na několik let dovolenou. V roce 2004 začal opět režírovat filmy v tamilštině a natočil film Jana s Ajith Kumarem v hlavní roli; film byl velkým propadákem. Později se zaměřil na telugský debut s filmem Vishnu, který byl startovním můstkem pro Vishnu Manchu. Ani tento film neuspěl.

Následovaly další propadáky jako The Don, Dhrona 2010, Simhasanam a jeho pokusy odrazit se k úspěchu nepřinesly žádný výsledek. Po sérii největších propadáků se zaměřil na filmy komediálního žánru, ale ani ty nezazářily. Mnohé premiéry v letech 2014 a 2015 jen potvrdily, že jeho filmy nemají takovou kasovní přitažlivost.

Ajm "griph" Mýmr

Režisér

Scenárista

Filmy
2012

Simhasanam

2004

Jana

Producent

Filmy
2019

Thakkol

Reklama

Reklama