Reklama

Reklama

František Havíř

František Havíř

nar. 17.03.1989 (35 let)
Brno, Československo

Biografie

František Havíř se narodil 17. března 1989 v Brně v rodině státního úředníka a zdravotní sestry. Své dětství a školní i středoškolská léta trávil v Rousínově u Vyškova. Od raného dětství byl při pořizování rodinných záběrů v kontaktu s amatérskou kamerou, od patnácti let se aktivně věnoval amatérskému střihu digitálních záběrů.

Jeho seznámení s tvorbou filmového dokumentu proběhlo v roce 2006, kdy natočil a sestříhal krátký dokument 50. Jeho první větší zkušenost s filmem se udála v roce 2007, kdy se spolužákem natočil film BRNĚNSKÁ BARAKA, u kterého měl na starosti produkci a střih. Film měl úspěch u studentů gymnázia, kteří jej viděli jako první, a o rok později se film promítal na mezinárodním festivalu krátkometrážních filmů „Brněnská šestnáctka“. Ještě na podzim roku 2007 připravil svůj první režisérský počin – filmový dokument JAKÁ BYLA KONĚVKA. Premiéra proběhla 17.11.2007 v brněnském klubu Livingstone a shlédlo ji přes 500 lidí, prodalo se okolo dvou tisíc DVD disků.

V současné době studuje na VUT v Brně a připravuje další krátkometrážní snímek, tentokrát zaměřený na celou jižní Moravu. Zároveň aktivně pracuje na scénáři svého prvního celovečerního snímku.

fannah

Režisér

Dokumentární
2008

Maminka

2007

Brněnská baraka

 

Jaká byla Koněvka

Herec

Dokumentární
2007

Brněnská baraka

Reklama

Reklama